STOJADINOVIĆ ZA TELEGRAF: Kažnjavaćemo rigorozno, moramo da štitimo grb Zvezde!

"Vaspitanje se nosi iz kuće, novac nije odraz discipline. Upravni odbor zna šta čini i to će biti sprovedeno", najavio je sportski direktor Crvene zvezde

  • 3

Ponašanje fudbalera Crvene zvezde postaje veliki problem za klub, dodatna briga na ionako teško finansijsko stanje. Stefan Mihajlović samovoljno je napustio trening i opsovao Tijaga Mutinja, pomoćnika prvog trenera Rikarda Sa Pintua, i naravno sklonjen je iz ekipe. Milan Jovanović ne prestaje da pravi skandale, uglavnom pod dejstvom alkohola, Filip Janković napustio je "Marakanu" zatraživši raskid ugovora zbog neisplaćenih obaveza, a nedavno su snimljeni prvotimci u noćnom provodu uz alkohol i cigarete.

Šta je potrebno da se igrači "crveno-belih" dovedu u red koji bi poštovali i kakva sredstva uopšte ima jedan fudbalski klub da prevlada ovakve probleme?

- Klub ima zacrtano šta bi trebalo i na Upravnom odboru će biti donete prave odluke. Zaštitićemo grb Zvezde - rekao je za Telegraf.rs Zoran Stojadinović, sportski direktor "crveno-belih".

Dakle, slede rigorozne kazne?

- Da, po svemu što mi je rečeno, UO zna šta da čini i to će biti sprovedeno.

Zvezda verovatno ima neki pravilnik koji reguliše tu materiju?

- Pravilnik, naravno, postoji, kao i svuda, ali treba ga primeniti. Svi možemo da pogrešimo i postoji način da se situacija ispravi, da se zatraži izvinjenje i da čovek prizna "pogrešio sam". Onda sednemo da vidimo, pa ako je prvi put, možemo da pokažemo razumevanje. Ali ako neko nastavi da pravi probleme i traži krivca na drugoj strani, tamo gde ga nema, onda mora da se odlučno reaguje.

Da li je u teškoj finansijskoj situaciji Zvezde, u kojoj klub ima dugove prema igračima, realno očekivati da se oni ponašaju kao vrhunski profesionalci?

- To su dve različite stvari, neko vuče vaspitanje iz kuće ili ga nema. Novac nije odraz discipline - ili si vaspitan ili nisi. Znam mnoge ljude koji nisu rasli u obilju, pa su savim normalni, a znam i one koji su sasvim drugačiji iako im ništa nije nedostajalo. Imamo sreću da velika većina fudbalera u Zvezdi rigorozno poštuje sve odluke trenera i kluba, bez obzira na pare, i mogu da ih pohvalim. Bitno je da znaš šta hoćeš u životu, a ovi momci to znaju i cene dres koji nose - zaključio je Zoran Stojadinović.

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • millan

    15. april 2013 | 15:34

    Pa naravno da novac ne treba toliko da im bude bitan jer Zvezda im je odskočna daska. Što se bolje pokažu veće su im šanse da odu u veći klub i mnogo veću zaradu

  • Bracala

    15. april 2013 | 14:46

    Sta bi ti, da igraju za dzabe pod parolom "dovoljno je sto igramo za Zvezdu", i jos da puste da ih vi kupujete i prodajete kako hocete. Sram vas bilo, necete jos dugo. Platite pa klatite u suprotnom pu....

  • 007

    15. april 2013 | 17:42

    Njegov najbolji potez ce biti uvodjenje mesecnih plata od 60.000, 90.000 i 120.000e. Tj. tri kategorije igraca koji ce tako biti placani i tacka. Ja mislim da mladom igracu od 18-19 godina vise od 5.000e mesecno nije potrebno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA