Sva sreća što je Olivera izabrala Beogradski maraton!

Nije bilo srpskih učesnika na bostonskom maratonu, na kojem su eksplodirale dve bombe, pa tako ni naše najbolje maratonke, koja je u dva navrata trčala u Bostonu

  • 0

Dve eksplozije dogodile su se u blizini cilja na bostonskom maratonu, kada su hiljade gledalaca pozdravljale učesnike maratona, među kojima, srećom, nije bilo srpskih učesnika. Pojedini mediji prenose da je više desetina ljudi povređeno i da su najmanje tri osobe poginule.

Naša najbolja maratonka Olivera Jevtić odlučila je da posle šest godina trči na Beogradskom maratonu, koji će se održati 21. aprila.

Posle užasnih slika koje su u ponedeljak uveče stizale sa maratona iz Bostona, sva sreća što se Užičanka opredelila za maraton u Srbiji. Našem portalu je potvrđeno da se naša atletičarka ne nalazi u Bostonu, logično, jer je za manje od sedam dana očekuje trka u Beogradu.

Jevtićeva je u Bostonu trčala dva puta. Prvi put je 2004. godine trku završila treća, dok je 2006. godine kroz cilj prošla sedma.

Bostonski maraton ima najdužu tradiciju među trkama koje se održavaju svake godine. Prvi je održan godinu dana posle prvih modernih Letnjih olimpijskih igara. Ovaj kobni je bio 116. po redu.

Prosečna posećenost je oko 20.000 registrovanih učesnika, dok je na stotu godišnjicu bilo 38.000 registrovanih učesnika.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA