Novakova pobeda koju će što pre zaboraviti!

Najbolji svetski teniser uz puno problema protiv Mihaila Južnjeg prošao u osminu finala Mastersa u Monte Karlu gde će igrati protiv Argentinca Huana Monaka

  • 0

Više od pola sata smo strepeli i pitali se gde je pravi Novak Đoković, a onda je najbolji svetski teniser proigrao i stvari postavio na svoje mesto u Monte Karlu, ostvarivši plasman u treće kolo Monte Karla!

 

Mihail Južnji je bio tradicionalno nezgodan rival, ali je posle preokreta poklekao protiv Novaka Đokovića 4:6, 6:1, 6:4!

 

Napetih dva sata igre u meču koji je prvi našem asu od onog čuvenog meča sa Semom Kverijem i povrede Đokovića. Na kraju, ako bi ikada trebalo da se kaže "pobedi se u zube ne gleda", onda bi to sada trebalo učiniti.

 

Novak je prepustio uvodni set protivniku (da, baš prepustio), a onda ga u svom ritmu slomio uz manje trzavica i obezbedio duel sa Huanom Monakom koji je savladao Ernestsa Gulbisa 6:0, 3:6, 6:3.

 

Dobro, nije baš ni treći set bio sjajan, ali je bio bolji od uvodnog, bar rezutatski. Novak je brzo stigao do 3:1, ali je onda uz mučenje izgubio gem prvi vođstvu servirajući na 3:2.

 

Velika borba se vodila i u narednom gemu, kada Novaku ni tri brejk lopte nisu bile dovoljne za novu prednost u sedmom gemu. Ipak, u devetom je uspeo da oduzme servis rivalu i obezbedi plasman u osminu finala turnira gde je prošle godine poražen u finalu od Rafaela Nadala.

 

Španac je nešto ranije lako eliminisao Marinka Matoševića.

 

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA