Igrač Borca: Tražili su da namestim meč s Partizanom!

Dragiša Pejović otkriva da ga je direktor kluba Sloba Ilić prisiljavao da se ne zalaže protiv crno-belih i da napravi penal

  • 0

Konačno je neko prgovorio! Godinama se nameštaju utakmice u srpskom fudbalu, ali niko od aktera nije smeo da javno istupi i potvrdi te sumnje. Posle objavljivanja "Crne knjige" istočnoevropskog fudbala, oglasio se i jedan od od fudbalera koji je u tom dokumentu potvrdio da se u Srbiji namešta. Bivši fudbaler Borca, Dragiša Pejovića je za "Novosti" potvrdio da je igrao namešten meč za čačanski klub i konkretno naveo da je to bila utakmica sa Partizanom koji su crno-beli pobedili sa 1:0.

- Namešten je bio meč Borac - Partizan 0:1, pre četiri godine! Tada me je direktor kluba Sloba Ilić vozio na zadnjem sedištu automobila i pretnjom me prisilio da se sutradan "ne zalažem" protiv crno-belih. Čak su mi nalagali da napravim penal ako do 70. minuta bude nerešeno. I verujte da nisam dobio nikakav novac za to.

Imate li svedoka da potvrdi vaše navode?

- Saigrači iz tog vremena su sve znali jer su i oni učestvovali. Ma, direktor Sloba Ilić me je pred 20 saigrača davio rukama! Svestan sam ja da se to nikad neće dokazati. Ne plašim se jer govorim istinu i spreman sam da sve ovo posvedočim na poligrafu. Voleo bih i da druga strana sedne i na isti način da iskaz. Ranije nisam smeo da pričam iz straha, imam porodicu, stizale su pretnje. Živeo sam od fudbala - istakao je Pejović, danas fudbaler Baneta iz Raške.

(Telegraf.rs/izvor: Vecernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA