MARTINEZ: Ne treba zaboraviti Barsin trijumf protiv Milana (4:0)! PIKE: Mi smo krivi, a ne sudija!

Bez obzira na ubedljiv trijumf, Bavarci ipak upozoravaju na to da nije još sve gotovo. Defanzivac Barselone istakao je da je domaći tim pobedio jer su igrali bolji fudbal

  • 1

Minhen je u transu! Ubedljiva pobeda protiv Barselone 4:0 dovela je navijače Bajerna u stanje delirijuma. I ne samo navijače, nego i sve u klubu, pogotovo igrače koji su na pravi način pokazali kako se demontira do sada najbolji tim u Evropi. Bajern je odigrao utakmicu za pamćenje, igrali su kao na ''soniju''. Stiče se utisak da su upravo ''modifikacijom'' Barsine igre uspeli da obore protivnika na pleća.

- Barselona je tim koji je dominirao proteklih nekoliko godina i pobediti ih na ovaj način čini me veoma ponosnim. Odigrali smo perfektnu utakmicu. Borili smo se za svaki metar. Nismo im dali prostora da igraju i zbog toga su imali samo jednu ili dve šanse - rekao je strelac trećeg pogotka za Bavarce Arjen Roben.

Sličnog mišljenja bio je i kapiten Bajerna Filip Lam, koji je odlično odradio posao u odbrani zajedno sa svim defanzivcima.

-  Imamo potencijala da pobedimo bilo koji tim. Činjenica da je Barsa loša u skoku poznata je svima. Igra naših defanzivaca bila je perfektna i mislim da je to bio ključ uspeha - istakao je Lam.

Međutim, bez obzira na blistavu partiju i ubedljiv trijumf, Bavarci ''spuštaju loptu'' jer, ipak, predstoji i revanš meč u Španiji, mada niko do sada u istoriju nije uspeo da nadoknadi minus ako je rezultat iz prvog meča bio 4:0.

- Posle ubedljive pobede, osećamo se poprilično komotno. Znali smo kako treba igrati protiv Barse, što smo na kraju i iskoristili. Međutim, ovo nije kraj. Ne treba zaboraviti sjajnu partiju Katalonaca u meču protiv Milana, kada su dobili 4:0. Treba biti oprezan - izjavio je Havi Martinez, koji je od dolaska iz Bilbaa odigrao jednu od najboljih partija u dresu Bajerna.

Šta se to dogodilo sa Barselonom? Tim koji je do večeras bio sinonim za fudbal doživeo je jedan od najtežih poraza u svojoj karijeri. Tim koji u svojim redovima ima Mesija, Ćavija, Inijestu, Pedra i druge odigrao je ispod svakog nivoa.

 - Mislim da ovde nema šta mnogo da se objašnjava. Bili su brži, jači i jednostavno su igrali bolji fudbal. Treba da čestitamo protivniku i da se okrenemo domaćem prvenstvu, kao i revanš meču. Ipak, mi smo Barselona i idemo na pobedu u svakom meču - rekao je Pike, koji se osvrnuo i na suđenje Mađara Kasaija:

- Nema potrebe da pričamo o sudiji. Mislim da sudija nije imao nikakvog uticaja.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA