ZVEZDA NA FAJNAL-FORU: Bezbolan poraz od Segeda za istorijski uspeh!

Seged je slavio u revanšu polufinala Lige šampiona nad "crveno-belima" sa 11:10 (1:3, 5:2, 2:2, 2:4) u Beogradu, ali je zbog rezultata u Mađarskoj ipak obezbeđen plasman na završni turnir u Beogradu

  • 1

Crvena zvezda se plasirala na fajnal-for vaterpolo Lige šampiona!

Iako je u dramatičnoj završnici izgubila pred punim tribinama bazena na Tašmajdanu u revanšu od Segeda sa 11:10 (1:3, 5:2, 2:2, 2:4), "crveno-beli" će igrati na završnom turniru u Beogradu zahvaljujući pobedi u Mađarskoj od 7:5.

Andrija Prlainović, najbolji srpski sportista u 2012. godini, bio je i najbolji pojedinac sa četiri gola u ključnim momentima jedne teške utakmice.

Seged je od početka krenuo na sve ili ništa i već u prvom napadu poveo preko Kunca. Rašović je uspeo da izjednači, a u trećem minutu je isključen Rađen pošto je potopio protivničkog igrača nakon primljenog gola. Ubrzo iskusni Kiš donosi velikih 3:1, a golman Bakša je bio nesavladiv do kraja prve četvrtine.

Rašovići su odradili sjajnu akciju, ali je Kunac opet vratio na +2. Od tog trenutka su se razigrali Andrija Prlainović i Duško Pijetlivoć koji su sa svoja dva gola doneli vođstvo Zvezdi od 6:5 pred treću četvrtinu.

Seged srećno stiže do gola, ali Prlainović i treći put fantastično pogađa. Mađari su posle ipak uspeli da izjednače na 7:7, a u ključnom trenutku je uspeo da pogodi Vapenski za 8:7.

U odlučujućoj deonici se opet igralo gol za gol, gosti su ponovo izjednačili, a Prlainović i četvrti put biva precizan. Posle nekoliko minuta bez gola, Zvezda je imala odličnu priliku da na tri minuta pre kraja utakmice sa igračem više povedi, ali je posle greške u dodavanju, lopta pripala Segedu, a 10:9 je doneo Kunac. Srećom, Strahinja Rašović u narednom napadu pogađa za 10:10, a posle gosti uspevaju da još jednom savladaju Šefika.

 Vaterpolisti Partizana u sredu igraju svoj revanš meč protiv Volgograda i brane rezultat 11:6 iz Beograda. 

Završni turnir Lige šampiona će se održati 31. maja i 1. juna u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA