Bajković umalo nije upropastio Zvezdu! (VIDEO)

Zvezda slavila pred 12 hiljada navijača i pored ispuštenih 2:0. Bajković primio smehotresan gol, ali je samo 60 sekundi kasnije Milunović ostavio crveno - bele na "minus 2" u odnosu na Partizan

  • 3

Derbi 26. kola Jelen Superlige odigran u Jagodini, gde su se sastali finalisti Kupa Srbije i vicešampioni zemlje, fudbaleri Crvene zvezde, opravdao je očekivanja, pošto je publika videla sve što krasi ovu igru. Istina, ne baš previše kvaliteta, ali je skoro 12.000 gledalaca videlo dramu i rezultatski neizvestan meč.

Konačno, iako su pola sata igrali sa igračem manje, izabranici Sa Pintua u Beograd se vraćaju sa celim plenom. Jagodina - Crvena zvezda 2:3 (1:2).

Podsećanja radi, "ćurani" su prošle godine dobro "kljucnuli" "crveno-bele", slavivši na "Marakani" sa 2:1.

Sa Pintu je bio svestan ove činjenice, ali u Jagodinu nije otišao s jednim jedinim motivom - osvetom. Zvezdine napadačke opcije bile su veoma dobre na početku meča, a Mendeš Kadu je još jednom igrao kao pravi plejmejker. Sam se i upisao u listi strelaca, pošto je već u 4. minutu iskoristio kiks odbrane, "ukravši" loptu i savladavši golmana Bondžulića.

Dauda je, pre nego što je u 25. minutu duplirao prednost "crveno-belih", imao i dva promašaja. Međutim, posle još jedne lepe akcije koju je započeo Milijaš, Nigerijac je uspeo da da svoj četvrti gol od dolaska u Zvezdu. Golman "crveno-belih" Bajković i nije bio maksimalno skoncentrisan. Istina, u 39. minutu ništa nije mogao kada ga je savladao Stojanović, ali je zato apsolutno kriv za izjednačujući pogodak Jagodinaca.

Njega je samo 60-ak sekundi kasnije spasao Luka Milunović... Četiri utakmice pre kraja šampionata Zvezda je i dalje na dva koraka od Partizana, koji je uz dosta muke dobio niški Radnički.

Stadion: FK Jagodina

Sudija: Vlado Glođović (Vrbas)

Strelci: Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52. - Stojanović 39, Đurić 51.

Žuti kartoni: Dukić, Damjanović, El Monir, Stojanović - Vešović, Milunović

Crveni karton: El Monir (Jag), Vešović (CZV)

JAGODINA: Bondžulić, Dukić, El Monir, Ilić (od 10. Mihajlović), Živanović, Gogić, Damjanović, Đurić, Đenić, Arsenijević (Stojkov), Stojanović. Trener: Simo Krunić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Spajić, Mikić, Vešović, Milivojević (Pantić), Kadu (Mijailović), Kasalica, Milunović, Dauda (Mladenović). Trener: Rikardo Sa Pintu.

Tok utakmice:

3. minut - Prvi napad izvela je Zvezda, Kasalica je po levoj strani, blizu gol-aut linije, centrirao, ali ta lopta nije imala "snage" da dođe do Daude.

4. minut - GOOOOOL, 0:1, Kadu...Kiks odbrane domaćih, to jest, očajan povratni pas "ukrao" je Mendeš Kadu i lako materijalizovao situaciju u kojoj je ispred sebe imao samo golmana Bondžulića.

10. minut - Posle prvog kornera domaćih fudbalera u skoku je Đenić zakačio Spajića, koji je ostao da leži na zemlji. Posle ukazane pomoći mladi igrač Zvezde se pridigao i nastavio s igrom.

16. minut - Izgleda da je ofanzivna linija "crveno-belih" raspoložena za igru. Kadu je još jednom bio prvi "kreator". Uposlio je Kasalicu, ovaj loptu predao Daudi, a Nigerijca je stativa sprečila da pogodi mrežu.

25. minut - GOOOOOL, 0:2, Dauda... Rekosmo da su napadači Zvezde raspoloženi... Akciju za 2:0 počeo je Milijaš, na sredini svoje polovine. Kapiten je loptu dodao do Kasalice, ovaj do Kadua, da bi Brazilac uputio odličan centaršut. Dauda se našao na pravom mestu i četvrtim golom u sezoni duplirao prednost Beograđana. Usput, minut pre drugog gola Zvezde Jagodinu je u igru mogao da vrati golman Bajković posle jedne nesigurne intervencije.

30. minut - Posle pola sata igre Zvezda je na gol Jagodinaca šutnula osam puta (5 u okvir) dok su domaći Bajkovića ugrozili samo jednom. Međutim, Jagodina je imala dva kornera, a oba tima su napravila po šest faulova.

39. minut - GOOOOOL, 1:2, Stojanović... Posle dva postignuta gola Zvezda se povukla... Jagodinci su bili u naletu, pa su za nekoliko minuta uputili čak pet šuteva na gol Bajkovića. Jedan je završio na pravom mestu. Strelac je bio Miloš "Popaj" Stojanović, prvi strelac JSL.

POLUVREME

51. minut - GOOOOOL, 2:2, Đurić... Katastrofalan kiks Bajkovića... "Cenio" je kao nekada Dragoje Leković... Slobodan udarac za domaće izveo je Đurić, a kada su svi očekivali da će golman Zvezde umiriti loptu, ona mu je, očigledno, uz asistenciju vetra pobegla i na noge podigla navijače domaćih.

52. minut - GOOOOOL, 2:3, Milunović... Tek što su krenuli sa centra Beograđani su poveli još jednom. Kasalica je dva puta šutirao, da bi Luka drugi put kolenom skrenuo loptu u gol za novu radost navijača Zvezde.

58. minut - Posle dva-tri dramatična minuta na terenu je mir. "Mir" pošto se pomoć ukazivala Luki Milunoviću.

64. minut - Zbog veoma grubog prekršaja nad Đenićem sudija Glođović je opravdano isključio Vešovića. Posle isključenja Sa Pintu menja Milivojevića. U igru ulazi defanzivac Aleksandar Pantić i jasno je kako će u poslednjih 20-ak minuta izgledati Zvezdina formacija.

69. minut - Jagodina je izvela ŠEST kornera. Zvezda NIJEDAN.

81. minut - Sa Pintu izvodi i Daudu. Na teren šalje Mladenovića, trećeg defanzivca i sada je sve jasno. Zvezda će do kraja igrati "bunkericu".

SUPERLIGA – 26. kolo:

OFK Beograd – Radnički 1923 1:0

(Grbić 15)

Partizan – Radnički Niš 3:1

(Volkov 15, Mitrović 78, 90+1 – Binić 50.)

Vojvodina – Rad 1:0

(Vulićević 81.)

Jagodina – Crvena zvezda 2:3

(Stojanović 39, Đurić 51. - Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52.)

subota:

Sloboda – Novi Pazar (17)

Hajduk – Javor (17)

Donji Srem – Smederevo (17)

BSK – Spartak (17)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toni

    2. maj 2013 | 21:01

    Bas smo se provukli.....slabo navijate za franjevce!

  • Mira A

    2. maj 2013 | 20:50

    Najbolji smo na svetu???

  • vukašin

    3. maj 2013 | 12:11

    Idući put se nećemo izvući , nesekirajte se tu je Bajković. Vidim svi ga tapšu kao super je . Ovaj treba što pre da ga skloni sa gola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA