NOVAK: Ne razumem zašto mi je publika zviždala!

Đoković otkrio da 12 dana nije vežbao zbog povrede članka, mada ne želi da traži nikakve izgovore za poraz od bugarskog tenisera za kojeg priznaje da je bio bolji

  • 13

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, posle poraza u drugom kolu na ATP turniru u Madridu od Bugarina Grigora Dimitrova 6:7 (6:8), 7:6 (10:8), 3:6 priznao je da je protivnik bio bolji, a malo je iznenađen koliko je publika bila protiv njega.

- Nisam se najbolje spremio, ali neću da tražim nikakve izgovore za poraz. Pokušao sam da pružim najviše, ali moždamoj maksimum u ovom trenutku nije kao što je bio u Monte Karlu. Sve čestitke Dimitrovu, bio je bolji na terenu - izjavio je Đoković posle meča, a onda pobliže objasnio:

- U 12 dana posle turnira u Monte Karlu nisam takao reket. Do subote nisam znao ni da li ću nastupiti zbog članka.

U drugom setu Đoković je ponovo povredio članak, koji ga muči još od četvrtfinala Dejvis kupa protiv selekcije SAD, ali uspeo je da završi meč protiv odličnog bugarskog tenisera.

- Srećom po mene, ništa strašno nije se desilo kada sam uvrnuo zglob tokom meča. Članak mi je bio dobro bandažiran. Trenutno je jedina pozitivna stvar što nisam dodatno povredio članak pred Rim i Pariz - ocenio je Novak.

Đoković se zatim osvrnuo i na iznenađujuće neprijateljsku publiku u Madridu.

- U prvom setu zviždali su mi kod svake sporne lopte kad bi sudija ustajao sa stolice. Ne vidim razlog za to, nisam uradio ništa loše. Ne znam zašto su se okrenuli protiv mene, ali šta je tu je, ja sam profesionalac i nije mi prvi put da doživim nešto takvo - zaključio je Đoković.

Za razliku od Novaka, Dimitrov je bio ushićen.

- Ovo je bilo sjajno iskustvo za mene. Igrali smo ranije dva puta i sada sam pokušao nešto novo i dobro je ispalo. Naravno, Đoković je broj jedan i sjajanje osećaj pobediti ga, ali ovo je tek druga runda i moram da se dobro spremim za naredne mečeve. Ovo je bio jedan od dana kada sam se dobro osećao na terenu.Dosta sam vežbao prethodne nedelje, a poenta i jeste da budete spremni za velike momente i mečeve - ocenio je 21-godišnji Bugarin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sashki

    8. maj 2013 | 09:10

    zato što si rafu bacio na kolena. a sta te briga šta misle ti cigani

  • crni

    8. maj 2013 | 10:18

    ako je on gnjida šta si ti smrdo, bubašvabo smrdljiva

  • Urke

    8. maj 2013 | 10:30

    poruka za mornara:glup si kao kuvana noga,gnjido malena,idi u carnex,zameni tu svinjsku glavu nekom kojoj je ostalo bar nesto mozga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA