Pet ključnih momenata u Bekamovoj karijeri (VIDEO)

Usponi i padovi koji su obeležili karijeru legendarnog engleskog reprezentativca

  • 0

Još jedna fudbalska legenda otišla je u penziju. Odmah po završetku meča francuske lige u kojem je Pari Sen Žermen pobedom protiv Olimpika iz Liona (1:0) i  potvrdio titulu legendarni engleski fudbaler Dejvid Bekam odlučio je da ''okači kopačke o klin''.

Bekam, koji je svoje fudbalsko ime stekao u Mančester junajtedu, osvojio je pregršt važnih trofeja što sa ''đavolima'', što sa drugim klubovima za koje je nastupao (Real Madrid, LA Galaksi, PSŽ).

''Majstor prekida'', kako su ga mnogi zvali, tokom karijere je imao mnogo uspona, ali i ponekih padova u karijeri. Fenomenalni golovi i kontroverzni crveni kartoni samo su od nekih ''stavki'' u Bekamovoj blistavoj karijeri.

MANČESTER JUNAJTED - VIMBLDON (1996.godine)

Momenat koji je Bekama ''vinuo'' na fudbalsku scenu svakako jeste pogodak protiv Vimbldona 1996. godine kada je sa svoje polovine spektakularnim pogotkom savladao škotskog golmana Nila Salivena.

SVETSKO PRVENSTVO U FRANCUSKOJ (1998. godine)

Od agonije do ekstaze i -  nazad! Bekam je golom protiv Kolumbije pomogao svojoj zemlji da se plasira u drugi krug, ali ga je crveni karton protiv Argentine, posle čega je ''Albion'' ispao, proglasio za državnog neprijatelja broj jedan.

ENGLESKA - GRČKA (oktobar 2001.)

Samo tri godine posle ''horora'' i crvenog kartona u Francuskoj Bekam je pogotkom u 91. minutu meča protiv Grčke doneo Englezima plasman na SP naredne godine i tako na najbolji mogući način ''oprao'' ljagu sa svoga imena.

MEGA TRANSFER U REAL (2003. godine)

Kada je Beks odlučio da napusti ''Old Traford'' sledeća stanica bio je Real iz Madrida koji je u tom trenutku stvarao moćan tim ''galaktikosa''. Međutim, tek u poslednjoj sezoni u Madridu (2006/07) Bekam je uspeo da se okiti titulom.

POZIV IZ MLS-a (2007. godine)

Jedan od najvećih šokova u istoriji fudbala bio je Bekamov prelazak u LA Galaksi za rekordu sumu od 128 miliona funti. Kao i u Evropi, Englez je i u SAD nastavio s onim što najbolje zna, a to je osvajanje trofeja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA