VILANDER: Đoković je favorit na RG

- Đoković je najžešći borac svoje generacije, budite sigurni da će se on suprotstaviti Nadalu sa dovoljno agresivnosti, sa stisnutim pesnicama, udaranjem po grudima i sa istrajnošću desetorice ljudi - napisao je Vilander na jednom sportskom portalu

  • 1

Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula i komentator na "Eurosportu", smatra da je Novak Đoković favorit za osvajanje Rolan Garosa.

- Đoković je najžešći borac svoje generacije, budite sigurni da će se on suprotstaviti Nadalu sa dovoljno agresivnosti, sa stisnutim pesnicama, udaranjem po grudima i sa istrajnošću desetorice ljudi. Po mom mišljenju, Đoković je favorit pred turnir, ali nikad se ne zna - napisao je Vilander za portal Tennis.com.

On je dodao i da će "Novak na Garosu pokušati da kompletira grend slem, blizu je sna i pritisak koji to nosi može da utiče na njega".

U početnom delu svog teksta Vilander kaže da Nadal ima fantastične rezultate otkad se vratio na teren.

- Može se tvrditi da Nadal nema čega da se plaši, za taj stav lako se mogu pronaći argumenti. Moglo bi da se pomisli da je on već sada osvojio Rolan Garos - kaže Vilander, ali dodaje da iznenađenja nisu nemoguća:

"Svaki teniser treba da ulazi u mečeve sa najboljima sa uverenjem da ima šansu da pobedi. Tu uključujem i slabije rangirane igrače sa kojima će Nadal igrati u ranoj fazi turnira. Setite se kada je Džon Izner igrao pet setova sa Nadalom pre dve godine. Ko zna kako bi se taj duel završio da se Rafael tek vratio na teren posle pauze. Takođe, smatram i da će Endi Mari, uz mudre savete Ivana Lendla, igrati sa više vere u sebe nego što je to ranije bio slučaj".

(Telegraf.rs / Izvor: Tennis.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA