Murinjo i Gvardiola obnavljaju rivalstvo u Superkupu Evrope? (VIDEO)

Igrom slučaja dva nekadašnja ''drugara'' iz Primere trebalo bi ponovo da se nađu ''oči u oči'' na terenu s obzirom da Španac preuzima Bajern dok je ''Specijalni'' veoma blizu povratka u Čelsi

  • 0

Da li je na pomolu ''obnavljanje'' velikog fudbalskog rivalstva? Kako sada stvari stoje Pep Gvardiola i Žoze Murinjo ponovo bi mogli da se susretnu na fudbalskom terenu, iako će voditi dva kluba iz različitih zemalja - u Superkupu Evrope!

Naime, poznato je da će Španac na kraju sezone preuzeti Bajern koji je osvajanjen Lige šampiona jedan od učesnika Superkupa Evrope dok bi protivnik trebalo da mu bude osvajač Lige Evrope Čelsi u koj se sasvim izvesno vraća ''Specijalni''.

Ljuti ''sukob'' ova dva menadžera ''rodio'' se onog trenutka kada su vodili dva najtrofejnija španska kluba  - Real i Barselonu, ali rivalstvo datira još iz perioda kada je Murinjo vodio Inter koji je upravo preko Barselone i ''Nou Kampa'' otišao u finale i na kraju osvojio LŠ.

Kada je 2010. godine objavljeno da Portugalac preuzima Real Madrid svima je bilo jasno da je to početak jednom velikog, u nekim momentima i ''neprijatnog'' rivalstva.

Međutim, nije bilo lako Murinju tokom dvoboja sa Špancem protiv kojeg ima izrazito negativan skor. Gvardiola je sa Barselonom uspeo da trijumfuje čak sedam puta protiv Portugalca, uz samo tri izgubljena meča i pet remija.

Igrom slučaja ovo rivalstvo će se ponovo nastaviti zahvaljujući samo uspesima klubova koje, zanimljivo, nisu oni vodili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA