Šampionski tim Zvezde košta kao Dauda! (VIDEO)

Budžet šampiona Evrope za ovu sezonu, koji inače nije do kraja obezbeđen, iznosi oko 250.000 evra koliko je za sezonu trebalo da dobije fudbaler "crveno-belih"

  • 3

Vaterpolo tim Crvene zvezde, koji je u subotu postao šampion Evrope, košta, verovali ili ne, kao jedan dobar fudbaler, koji nastupa u jednom od dva naša najjača kluba u Srbiji!

Kod nas se stalno postavlja pitanje koliko košta titula šampiona Evrope u nekom sportu? Odgovor je jednostavan.

MALO NOVCA ZA TOTALNU DOMINACIJU U EVROPI

Ko želi da bude šampion u vaterpolu dovoljno je da uloži godišnje novca koliko košta jedan fudbaler u Srbiji i imaće tu privilegiju.

I ne samo to, treba spomenuti i Partizan, koji je došao do fajnal-fora i imao priliku za titulu, a ima takođe budžet u nivou jednog fudbalera, kao i Radnički iz Kragujevca koji je osvojio Kup Evrope!!

Praktično gledano, Srbija je ove godine za cenu koju fudbalski klubovi Zvezda i Partizan daju godišnje za dva, tri fudbalera srednjeg kvaliteta dobila šampiona Evrope, osvajača Kupa Evrope i učesnika fajnal-fora Evrolige! Malo li je?

Primera radi, budžet vaterpolo tima Zvezde (ali i ostala dva kluba) za ovu sezonu, iako još nije obezbeđen, iznosio je između 200.000 i 250.000 evra, što je cifra koju bi trebalo da dobije napadač fudbalskog kluba Abiola Dauda za jednu sezonu.

Naravno, ne može se porediti pupularnost fudbala i vaterpola niti zarada od prodaje igrača, ali je dobro radi poređenja videti za koliko malo novca, na nivou jedne države i državnih firmi, Srbija može da ima prvaka Evrope u vaterpolu.

Što je još luđe, igrači Zvezde tokom ove sezone nisu dobili veliki deo novca, koji im je obećan za plate, već je ova titula osvojena na čist inat, motiv i želju.

PIJETLOVIĆ: IMALI SMO SPORTSKI MOTIV, A NE FINANSIJSKI

Na pola sezone dobili su odrešene ruke da napuste ekipu najiskusniji Šefik, Prlainović, Pijetlović, Rađen, ali svi su ostali i bez para nastavili da igraju. Kao što kaže Duško Pijetlović ovde je preovladao sportski motiv a ne finansijski.

- Kada su nam iz Uprave kluba rekli da je problem u novcu i da možemo ako želimo da odemo, nikome nije padalo na pamet. Hteli smo da završimo započeti posao da uradimo nešto ove sezone iako smo za cilj imali samo plasman u finale plej ofa i ulazak u četvrtfinale Evrolige. Ipak, naš motiv da se dokazujemo je presudio u finalnom meču a ne novac, jer nismo igrali zbog para - rekao je Pijetlović.

Vaterpolo je primer kako sa malo novca možete da imate tim koji je kadar da postane šampion Evrope i to u konkurenciji mnogo jačih i skupčljih timova. Čak i da nisu osvojili šampionsku titulu odlazak na fajnal-for bio bi veliki uspeh za Zvezdu i Partizan.

PRLAINOVIĆ: DA OSTANEMO NA OKUPU, PA DA BRANIMO TITULU

Ovaj tim Zvezde ima samo petoricu iskusnih igrača koji imaju malo "jače" ugovore a to su Šefik, Prlainović, Pijetlović, Rađen i Avramović kao standardni i nekadašnji reprezentativci i osvajači medalja.

Svi ostali, igraju za smešne pare, toliko smešne da su njihove plate mesečne manje od plata srpskih političara, raznoraznih menadžera, direktora banaka ili velikih korporacija.

Kapiten vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović rekao je da bi voleo da neko pomogne finansijski da ovaj tim "crveno-belih" ostane na okupu i sledeće godine.

- Znamo koliko smo radosti doneli navijačima Zvezde, ali i svim ljubiteljima sporta u Srbiji. Reprezentovali smo zemlju na najbolji mogući način i voleo bih da ovaj tim ostane na okupu i sledeće sezone, kako bismo mogli da odbranimo šampionsku titulu. Verujem da ćete nam u tome pomoći – rekao je Prlainović na prijemu kod premijera Srbije Ivice Dačića.

I šta će na kraju biti, vaterpolisti Zvezde će biti popularni dva do tri dana, obećavaće im raznorazni političari kule i gradove pomoć i na kraju svi će ih zaboraviti.

To je ono staro pravilo kod nas da Srbija voli da ima šampione, ali neće da uloži ništa da bi ih stvorila što se vidi i na primeru Novaka Đokovića, Ane Ivanović, Jelene Janković.

Pitanje je kako će ovaj tim izgledati sledeće godine i da li će ostati na okupu ili će Zvezda ponovo na dno gde je i bila pre tri godine. I ne samo Crvena zvezda već i Partizan, ali i Radnički iz Kragujevca imaju isti problem. A sa timovima koje imaju mogli bi već dogodine da budu prvaci Evrope.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    2. jun 2013 | 17:34

    Drzava mora da pomogne klubovima! To je mnogo malo para za sport, a trofeji su zagarantovani! Zvezdi, Partizanu, Radnickom i Vojvodini pomoci i tako napraviti najjacu ligu na svetu! Nismo dobri u fudbalu, ali u vaterpolu jesmo!

  • Павле Мојсије Јовић

    3. jun 2013 | 00:18

    oteramo daudu i damo momcima pare

  • Астерикс

    2. jun 2013 | 23:02

    Што не рекосте да Милијаш има 360 000е годишње него се ухватисте баш за Дауду!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA