MEGA JE PALA! Za titulu šampiona Srbije bore se Zvezda i Partizan! (VIDEO)

Mnogo boljom igrom u drugom poluvremenu, crveno-beli su slomili otpor Mega Vizure u majstorici i slavili rezultatom 76:68 . Zvezdu su bodrili vaterpolisti koji su dan ranije osvojili trofej šampiona Evrope

  • 2

Košarkaši Crvene zvezde igraće u finalnoj plej-of seriji protiv večitog rivala Partizana, pošto su u majstorici u punom "Pioniru" savladali Mega Vizuru rezultatom 76:68 (20:24, 16:19, 17:11, 24:14).

Slabo odigrano prvo poluvreme ipak nije koštalo crveno-bele, koji su nošeni Raškom Katićem, Markom Simonovićem i Demarkusom Nelsonom uspeli da, pogotovo u poslednjoj deonici, slome otpor hrabre i rovite Mega Vizure.

Najefikaniji u redovima pobednika bili su Nelson sa 20 poena, Katić sa 15, Simonović 14 i Boris Savović sa 12 poena. U Vizuri su se najviše istakli odlični Boban Marjanović sa 21 poenom i deset skokova. Vasilije Micić je postigao 11 i Avramović 8 poena.

Odlučujuća utakmica za finalnu seriju srpskog prvenstva bio je okršaj "rovitih". Igor Rakočević je i pored povrede mišića bio u sastavu, postigao je sedam poena. S druge strane, Novica Veličković na zagrevanju samo šutirao i smestio se na klupu i nije ulazio u igru. Pod znakom pitanja su bili i  Luka Drča i Goran Ćakić.

Skoro po poslednjeg mesta ispunjen "Pionir" gromoglasno je pozdravio crveno-bele vaterpoliste, koji su dan ranije osvojili Ligu šampiona na Banjici.

Koliko je bio slab start Zvezde, dovoljno govori i rezultat 8:0 za Vizuru. Kapiten Rakočević je trojkom probio led, a među gostima se prvi razigrao Vasilije Micić, a onda i Nemanja Krstić. Oni su bili nosioci serije kojom je Vizura došla do 10:3, a Zvezda miniserijom i trojkom Savovića stiže do 10:8. Prvi put je Zvezda na meču povela 15:13, a rasterećena ekipa Dejana Milojevića je sa sedam uzastopnih poena ponovo prešla u vođstvo, s kojim je završila prvu deonicu.

Umesto da nešto "kvrcne" crveno-belima na startu druge četvrtine, Mega Vizura je napravila seriju 9:2, kojom je stigla do 11 poena viška. U turbulentnoj četvrtini u kojoj se igralo nervozno, ali i šuterski raspucano, Zvezda se trgla posle trojke Simonovića i koša Rakočevića. Mega je u odbrani forsirala zonu, na šta Zvezda nije znala da odgovori.

Mogla je Vizura to da bolje da iskoristi, ali nerezonski se šutiralo na obe strane, pa je makar uspela da održava prednost do kraja poluvremena (42:36).

U trećoj četvrtini se Zvezda uozbiljila, a trener Dejan Radonjić je insistirao da se popravi skok. Čim je taj segment igre poboljšan, Zvezda je bila efikasnija i smanjivala je prednost Vizure. Posle serije gostiju, proradio je Raško Katić svojim vezanim koševima, a Simonović trojkom smanjuje na -3. Drča je uspeo da održava Megu, ali je tandem Katić - Simonović bo najzaslužniji što je Zvezda pred četvrtu četvrtinu imala samo pola koša zaostatka.

Svojim prvim poenima Majkl Skot dovodi Zvezdu u vođstvo 55:54 na startu odlučujuće četvrtine. Vizura je i dalje forsirala odbranu, ali u napadu nije imala dobrih rešenja kao u prvom poluvremenu. Simonović novom trojkom donosi ekstazu u "Pioniru" i crveno-belima vođstvo od četiri poena razlike, pa je morao da reaguje tajm-autom trener Milojević.

Traćila je Vizura napade, pravila faule u napadu, što je Nelson kaznio svojom miniserijom od pet poena. Spektakularnom krađom i zakucavanjem Skot je prelomio meč, a tačku stavlja Katić trojkom za rezultat 70:58. Do kraja meča nije bilo snage u igračima Vizure za preokret.

Prva utakmica finala plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde igra se u sredu 5. juna. Titulu će osvojiti ekipa koja prva dođe do tri pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    2. jun 2013 | 23:27

    Opet cete doci mecki na rupu....nadam se da vam djilas nece izaci u susret ko u KG ...videli ste kad se igralo u Lakrasima da ste bez drzavne pomoci jedna velika 0

  • CZV

    2. jun 2013 | 23:18

    ZVEZDAAAAA!!! <3 <3 <3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA