ODAKLE? Zvezda mora da isplati 2.5 miliona Žigićevom menadžeru!

Sud u Lozani presudio da uprava kluba mora da isplati Milanu Ćalasanu polovinu obeštećenja za igrača, koji je sa "Marakane" 2007. prodat Rasingu za 5.8 miliona evra

  • 3

Menadžer nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Nikole Žigića, Milan Ćalasan, dobio je spor protiv kluba pred Sportskim sudom u Lozani, zbog čega će uprava crveno-belih morati da mu isplati 2.5 miliona evra.

U razgovoru za "Naše novine", Ćalasan je poručio da je bio prinuđen da se obrati sudu zbog nereagovanja bivših predsednika Zvezde da mu se prema postignutom dogovoru isplati polovina obeštećenja za Žigića, koji je 2007. prodat Rasingu za 5.8 miliona evra.

- Tačno je da sam dobio spor sa Crvenom zvezdom pred Sportskim sudom u Lozani. Presuda je donesena još 5. decembra 2012. godine, tako da mi u ovom trenutku duguju 2.5 miliona evra. Mali deo transfera Žigića dobio sam samo u vreme predsednikovanja Dragana Stojkovića. S ostalim čelnicima Spasojevićem, Dan Tanom i Vladanom Lukćem sam stalno pričao i opominjao ih, ali oni su samo obećavali - rekao je Ćalasan.

Menadžer je poručio da se ne bi opredelio za tužbu pred sudom u Lozani da su predsednici kluba pokazali više poštovanja prema njemu, ali isto tako nije želeo da diže prašinu u teškom trenutku za klub.

- Najgora stvar od svega je što je Crvenoj zvezdi posle presude u Lozani aktivirana godišnja kamata od pet posto. Na sumu od 2.5 miliona evra to uopšte nije malo. Hteo bih da naglasim da ne želim da se džukački ponašam prema klubu za koji sam igrao. Međutim, predsednici Crvene zvezde moraju ozbiljno da shvate svoje obaveze, tačnije dugove.

- Sami su pristali da dođu na čelo kluba koji je u problemima. Slušajte, najviše me je zabolelo što su njihovi advokati na sudu u Lozani jedino pokušavali da kupe vreme, da samo prolongiraju odluku. Nisu pokazivali volju da se dogovorimo.

Ćalasan je razgovarao sa Lukićem pred utakmicu sa Renom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali je na tome sve i ostalo. Nagovestio je da bi se obratio i predsedniku FIFA, kao i da je prvom čoveku FSS Tomislavu Karadžića već predočio problem.

- Bilo je nekih razgovora, ali ponavaljam, dobio sam samo mali deo novca koji mi pripada. Nadam se da me razumete. A Zvezda je dobro naplatila od Žigićevih transfera. Kada je prešao u Valensiju za 18 miliona evra, dobili su obećanih 15 posto. Ne bih da zvuči kao da pretim, ali o ovome sam obavestio i predsednika FIFA Sepa Blatera. Bilo bi zaista loše da oni preko našeg saveza reaguju i kazne Zvezdu.

- Takođe želim da naglasim da sam Crvenoj zvezdi uneo u kasu deset miliona evra. Učestvovao sam u transferima Žigića, Kovačevića i Stojkovića... Šta je posle Piksi radio sa tim parama, stvarno ne znam - zaključio je Milan Ćalasan.

(Telegraf.rs/Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA