RAKIĆ NA MARAKANI! Beskrajno sam ponosan! Ne navijam za Partizan!

Novi napadač Crvene zvezde predstavljen na stadionu. Potpisao dvogodišnji ugovor

  • 6

Godinama se pominje kao pojačanje Partizana, ali će Đorđe Rakić (28) povratničku sezonu u srpskom fudbalu ipak odigrati za "večitog rivala".

Iskusni napadač, koji je posle OFK Beograda kvalitet dokazivao u Austriji i Nemačkoj, naredne sezone igraće u "crveno-belom" dresu. Danas je predstavljen na "Marakani", pred velikim brojem medija, nekoliko sati pošto je prvi trener Rikardo Sa Pintu započeo novu sezonu sa mladim timom.

- Lepo je biti ovde! Presrećan sam i beskrajno ponosan. Znam ambicije i očekivanja kluba, nadam se da ću uz pomoć saigrača doprineti rezultatu - rekao je Đorđe Rakić, koji je sa Zvezdom potpisao ugovor na dve godine.

Poslednju sezonu Rakić je odigrao za Al Garafu, pre toga je bio član Minhena 1860, Salcurga i Ređine.

U dresu OFK Beograda je izgradio ime, a priznao je da je iz petog pokušaja stigao na "Marakanu". Prvi put se mogućnost pojavila sa 18 godina.

- Jako neprijatna situacija za mene i moju porodicu bilo je što sam okarakterisan kao navijač Partizana. Nikad nisam bio navijač Partizana, već Crvene zvezde od malih nogu.

Novi napadač "crveno-belih" upitan je šta ga je privuklo da dođe u klub koji je u veoma problematičnoj situaciji.

- Veličina kluba, navijači i izazov za koji imam snage - jasno je odgovorio Rakić.

Posle odlaskaa u Salcburg gde po njegovim rečima nije pružio ono što se od njega očekivalo, usledio je dobar period u Minhenu, gde je umesto špica igrao  igrao veznog igrača, što mu nije odgovaralo.

- Poslednjih godinu dana sam proveo u Kataru, gde je potpuno drugačiji mentalitet i način treniranja. Tamo sam otišao iz finansijskih razloga, ali posle nekog vremena sam shvatio da me to nije ispunilo i da to nije to. U svakom slučaju, bilo je lepo iskustvo za mene.

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović najavio je da bi Rakić trebalo da bude jedan od igrača na kojima će se zasnivati igra crveno-belih naredne sezone.

- Mislim da nismo pogrešili. Rakić nas nije koštao ništa. Takođe, nadam se da on nije jedini napadač koji će doći u klub. Rakić se ne plaši konkurencije. U zavisnosti u kojoj formaciji ćemo igrati, biće nam potrebni i brzi, krilni napadači.

(B. M/S.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Q

    17. jun 2013 | 13:44

    UZIMAMO TITULU SLEDEĆE SEZONE - GARANTOVANO

  • pablo

    17. jun 2013 | 14:51

    Stojadine, pa zar nisi rekao pre neki dan, da nemas pojma da Rakic dolazi. To si sugurno uradio ili ti vesto ga prikrio, da ti neko ne ukrade igrace. Izgleda da su se oko njega otimalo pola Evrope!:-)

  • blok45

    17. jun 2013 | 15:39

    Ahahahaha pa pre 6 meseci je izjavio da je crno beli od glave do pete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA