ŠPANCI SE PITAJU: Možemo li Tahiti da pobedimo ubedljivije od 12:1? (VIDEO)

Meč protiv nedoraslog rivala na Kupu konfederacija prilika za evropske i svetske prvake da nadmaše pobedu nad Maltom koju su pod sumnjivim okolnostima savladali sa 12:1 u kvalifikacijama za EP 1984.

  • 0

Pred susret "furije" sa Tahitijem na Kupu konfederacija španski mediji postavljaju pitanje da li njihova reprezentacija može da nadmaši 12:1 protiv Malte, postignutih u kvalifikacijama za EP u Francuskoj pre skoro 30 godina.

Ako je Nigerija mogla da postigne šest golova protiv rivala koji je "zalutao" na takmičenje, zašto evropski i svetski prvaci ne bi dvostruko više, rezonuju Španci. Ko hoće da zaradi u kladionici na 7+, ovo mu je prilika, teško da će biti bolje.

Pobeda nad Maltom je najubedljiviji trijumf reprezentacije Španije u takmičarskim utakmicama, ali Bugarsku su u prijateljskom meču 1933. pobedili sa još većom razlikom - 13:0.

Ako "furija" protiv Haitija postigne dvocifren broj golova, to neće biti ništa čudno, međutim, u pomenutom meču sa Maltom bilo je dosta sumnjivih okolnosti. Špancima je decembra 1983. trebala pobeda od 11 golova razlike ili više da bi prestigla Holandiju na čelu kvalifikacione grupe i plasirala se na EP.

Rešili su da se posluže lukavstvom, Maltežane su dočekali kao kraljeve, snabdevali ih prostitutkama i svime što su poželeli ne bi li ih istovremeno izmorili i odobrovoljili. Pa ipak, na poluvremenu bilo je samo 3:1. Da li je u pauzi još i "pala" neka lova, ako jeste, nikad se nije pročulo, ali Španci su u drugom poluvremenu postigli neverovatnih devet golova i ostvarili cilj.

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA