KRALJICE: Srpske košarkašice pregazile Hrvatsku (VIDEO)

Selekcija Srbije pobedila svoje rivalke sa 77:63 i napravila veliki korak ka plasmanu u četvrtfinalu Evropskog šampionata

  • 1

Četvrtfinale EP je na vidiku! Košarkašice Srbije ostvarile su drugu pobedu zaredom u grupi F na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pošto su pregazile Hrvatsku sa 77:64.

Naše "gracije" odigrale su fenomenalno, naročito u odbrani, pa pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, čak i kada je zbog povrede kolena iz igre morala da izađe Ana Dabović, do tada naš najbolji igrač.

Sada selekciji Srbije ostaje još jedan meč protiv Češke u kome ih pobeda sigurno vodi u četvrtfinale, ali i u slučaju minimalnog poraza imaće šanse, ali će to zavisiti od rezultata drugih ekipa.

Najefikasnija u našem timu bila je Jelena Milovanović sa 19 poena, Ana Dabović je ubacila 12, dok je Milica Dabović upisala 11 poena.

Fenomenalan start imale su naše košarkašice, kao da su sa manje pritiska ušle u ovaj meč, jer su povele sa 9:0, a malo kasnije i sa 19:9. Međutim, znalo se da to nije realan odnos snaga i da Hrvatska nije tako slab protivnik.

Snažna odbrana i veoma raspoložen napad naših "gracija" prosto je oduvao Hrvatice u prvom poluvremenu, a iako su uspele da se povrate od početnog šoka, nisu uspele da se skroz vrate u meč, pa su naše devojke uglavnom održavale od šest do 12 poena (44:33).

Neverovatna borbenost, snažna odbrana koja je izluđivala Hrvatice nastavila se i u drugom poluvremenu kada su naše devojke samo uvećavale razliku koja je u dva navrata dostigla i plus 16 poena - 72:56. U prilog našoj igri govori podatak da smo imali čak 15 ukradenih lopti, a da je šut za dva poena bio neverovatnih 47,3 odsto.

Sledi dan pauze, a onda u nedelju meč protiv Češke na kome naše devojke jure prolaz u četvrtfinale i to sa bolje pozicije od četvrtog mesta.

EP za košarkašice

Grupa F, 2. kolo:

Srbija-Hrvatska 77:64

Belorusija - Velika Britanija 71:61

Francuska-Češka 64:49

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA