Vladimir Lučić tri godine u Valensiji

Kapiten Partizana i uprava španskog tima dogovorili su saradnju na dve godine uz opciju da se ona produži na još jednu sezonu

  • 3

Kapiten Partizana Vladimir Lučić pojačao je špansku Valensiju, sa kojom je potpisao ugovor na dve godine uz mogućnost produžetka na još jednu sezonu. Kako je Telegraf saznao iz izvora bliskih klubu iz Humske, novac dobijen od ovog transfera trebalo bi da bude iskorišćen za plaćanje zaostalih prinadležnosti.

Najbolji igrač "crno-belih" imao je ugovor sa šampionom ABA lige i Srbije, pa je jedino rešenje bilo da ode ovog leta uz propisno obezbeđenje. Suma je i dalje nepoznata, ali se spekuliše da je aranžman vredan dva miliona evra.  Partizan je sigurno napravio dobar posao, jer nikada ne bi prodao takvog igrača da je dobio manje od onoga što želi.

Transfer je zvaničan, a crno-beli su mu se na internet stranici zahvalili za urađeno u dresu Partizana poželevši mu sreću u nastavku karijere, dobro zdravlje, mnogo trofeja i medalja, kako klupskih, tako i reprezentativnih.

Lučić je prošle nedelje napunio 24 godine, a u Partizan je došao iz beogradskog Radničkog. Iza sebe ima četiri sezone igranja u Evroligi sa "crno-belima" sa kojima je ujedno osvojio pet šampionskih titula u Srbiji i četiri u ABA ligi. U Evroligi je u protekloj sezoni prosečno beležio 13,7 poena i 4,8 skokova po meču.

Srpski reprezentativac će se tako priključiti srpskom igraču Stefanu Markoviću i Crnogorcu Bojanu Dubljeviću koji su protekle sezone nastupali za španski tim.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA