AU, ŠTA SE OVO DEŠAVA? I Federer ispao sa Vimbldona!

Švajcarski teniser završio takmičenje u drugom kolu Vimbldona porazom od Ukrajinca Sergeja Stahovskog u četiri seta

  • 5

Nova super senzacija na Vimbldonu! Ukrajinac Sergej Stahovski pobedio je Rodžera Federera  sa 3:1 (6:7, 7:6, 7:5, 7:6) u setovima i poslao ga kući u drugom kolu Vimbldona, na kom je branio titulu!

Poslednji put je ovako ranu eliminaciju sa jednog gren slem turnira slavni Švajcarac doživeo 2002. godine na Vimbldonu od hrvatskog tenisera Marija Ančića (6:3, 7:6, 6:3).

- Kako da opišem ovu pobedu? Magična! Nisam mogao bolje da odigram. Odigrao sam sve što je trebalo i što sam želeo. Ovo je fantastčan dan za mene. I dalje ne mogu da verujem da se ovo desilo. Kada igrate protiv Federera na Vimbldonu, to je kao da igrate protiv dvojice igrača -r ekao je Ukrajinac posle pobede nad sedmosutrkim šampionom najprestižnijeg gren slema.

Federer je tako prekinuo niz od 36 uzastopnih gren-slem četvrtfinala.

Ukrajinac, inače 116. teniser sveta, od početka do kraja igrao je zaista odlično. Prvi set je izgubio u tajbrejku, ali je uspeo da u naredna tri seta, od čega dva u taj brejku, bude fokusiran da neutrališe Federerove opasne udarce.

 

Ovim se zatvara jako čudan dan na Vimbldonu, u kom su povukli zbog povreda igrač koji je izbacio Rafaela Nadala, Stiv Darsis zbog povrede ramena, potom Žo Vilfred Conga i Marin Čilić. U ženskoj konkurenciji, povukla se Viktorija Azarenka, dok su eliminsaene treća nositeljka Marija Šarapova, potom Karolina Voznjacki i Ana Ivanović.

Vesna Dolonc eliminisala je Jelenu Janković, a Belgijanka Kirsten Flipkens Bojanu Jovanovski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA