SRAMOTA: Srpska ženska košarka nema predstavnika u Evrokupovima

Srpske košarkašice zauzele četvrto mesto u Evropi, ali to neće imati nikakv efekat, jer nema sredstva da šampionska ekipa Partizana zaigra u Evroligi ili bar Evrokupu

  • 4

Srpske košarkašice ostvarile su veliki uspeh zauzimanjem četvrtog mesta na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, ali taj uspeh neće ništa značiti za srpsku žensku košarku! 

Ono što je selektor Marina Maljković najavila se i obistinilo, jer srpski ženski klubovi neće igrati ni u jednom Evropskom takmičenju sledeće sezone.

IGRAČICE PARTIZANA VIŠE NEMAJU KLUB

Umesto da se napravi dobra uvertira za pripreme za Svetsko prvenstvo i da naše potencijalne reprezentativke iz Partizana igraju Evroligu, moraće da se razbeže širom Evrope. 

Crno-bele su prošle godine bile jedini klub u Evropi koji je takmičenje u regionalnoj i domaćoj ligi završio bez poraza sa 32 pobede! Dok su u Evrokupu imale samo tri poraza.

Iz tog sistema je izašlo šest reprezentativki, koje su Srbiji donele, uz ostale devojke, četvrto mesto na EP. Logičan potez je bio da ta ekipa nastavi svoj put i pripreme za SP u Turskoj. Ali, od toga neće biti ništa, jer se, kao po pravilu, u Srbiji sve što dobro funkcioniše, urušava!

SAMO DA ZAZVONI TELEFON

Zanimljivo je da će Hrvatska, koja je zauzela plasman od 9 do 12 mesta na EP, imati predstavnika i to u Evroligi.

Čak je i selektorka Srbije Marina Maljković, koja je ujedno bila i trener Partizana, izjavila da će sačekati još pet dana pre nego donese odluku o daljoj karijeri.

- Još uvek se ništa konkretno nije desilo. Mi branimo boje Srbije, zna se ko treba da pomogne. Čekamo poziv. Važno je verovati, a ja verujem da će telefon zazvoniti.

- Kad su u pitanju moji planovi, oni će biti poznati u narednih pet dana. Doneću konačnu odluku u zavisnosti od toga da li ću za to vreme dobiti poziv i kako će to teći - rekla je Maljkovićeva za Sportski žurnal

(D. S./Kosarka24.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    5. jul 2013 | 09:39

    Sram da vas bude zvezdaši, sada mrzite i reprezentaciju Srbije, samo zato što u njoj igra većina košarkašica Partizana, nekada ste pljuvali reprezentaciju Jugoslavije, a sada pljujete i srpsku reprezentaciju, ima li kraja i granica vašoj mržnji, zlobi, pakosti i kompleksima ???

  • filipovic nenad

    4. jul 2013 | 00:29

    pa nazalost morate u red... vaterpolo ,rukomet...jadni vaterpolisti, sta nisu osvijili.

  • Mik

    4. jul 2013 | 09:40

    Državni projekat ŽKK Partizan je propao,tako da sada igračice mogu da igraju i u nekom drugom klubu,a da se ne plaše za svoj status u reprezentaciji. Svaka kvalitetna igračica će lako pronaci klub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA