Ameri prejaki za "orliće", u četvrtfinalu sa Hrvatskom!

Juniorska selekcija Srbije poražena od SAD sa 71:62 u meču koji je odlučivao za prvo mesto u grupi F. Najefikasniji na duelu bio je Vasilije Micić sa 24 poena

  • 3

Juniorska košarkaška selekcija Srbije (igrači do 19 godina) poraženi su od selekcije SAD 71:62 u poslednjem 5. kolu grupe F na Svetskom prvenstvu u Češkoj.

Bio je ovo prvi poraz "orlića" na šampionatu, koji im je doneo drugo mesto u grupi F i samim tim ih poslao na selekciju Hrvatske koja je zauzela treće mesto u grupi E

Amerikanci su fizički dominantniji i duel su dobili zahvaljujući apsolutnoj dominaciji u skoku. Kada god bi naša ekipa uspela da napravi seriju, SAD bi odgovorio napadima gde su sve spuštali u reket što je na kraju donelo odlučujuću prevagu. Najviše problema nam je zadao Džahil Okafor sa 16 poena.

Sa druge strane izvanrednu partiju u našem timu prikazao je kapiten Srbije Vasilije Micić koji je okončao susret sa 24 poena i tri asistencije. Uz njega Jovan Novak je ubacio 13 poena a Nikola Jokić 10. koševa.

U četvrtfinalu naša ekipa će igrati protiv Hrvatske, a taj meč na programu je 5. jula u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemamime

    4. jul 2013 | 00:47

    "Ameri prejaki za orliće". Vau. Prejaki?! Ja mislim da iako su izgubili, da su ostvarili odličan rezultat, jer svi mi znamo kako Amerikanci igraju košarku. Buduće nade srpske košarke!

  • Milena

    3. jul 2013 | 23:41

    I to samo 8 razlike! A naslov je kao da su nas ubili 30 :)

  • zika

    4. jul 2013 | 07:03

    kao 8. kao 1. Isto mu dodje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA