TRANSFERI & TRAČEVI: Jovetić u Sitiju, Kaluđerović u Vojvodini, Janković u Veroni?

Konačno gotov transfer na relaciji Fiorentina - Mančester Siti. Fudbaler kineskog Pekinga igraće naredne sezone na pozajmici u novosadskom klubu, dok će Boško Janković preći u treći italijanski klub

  • 0

Fudbalska pijaca radi punom parom, a čak i drugoligaši učestvuju u dovođenju velikih pojačanja. Danijel Ljuboja je pojačao Lans koji je pokazao da želi da napada pozicije za ulazak u elitu.  Andrija Kaluđerović će naredne sezone igrati u Vojvodini, a bivši as Partizana, Stevan Jovetić zvanično prelazi u Mančester siti.

Pored domaćih igrača, 18. dan prelaznog roka obeležilo je još nekoliko zanimljivih transfera i tračeva.

TRANSFERI

Andrija Kaluđerović

Fudbaler kineskog Pekinga igraće naredne sezone na pozajmici u novosadskoj Vojvodini, objavljeno je na sajtu "lala".

- Došao sam da dajem golove. Dok sam igrao za AIK bio sam na meti Vojvodine. Ipak, tada se ''kockice nisu složile''. U Zvezdi sam stekao fudbalsko ime, ali moja budućnost je Vojvodina. Odrekao sam se većih ugovora u drugim zemljama, jer Vojvodinu vodi moj trener Marko Nikolić. Jedva čekam da se navijačima predstavim golovima - rekao je Kaluđerović.

On je prošle sezone igrao na pozajmici u španskom Santanderu. Prethodno, Kaluđerović je bio član OFK Beograda, Radnički Pirota, subotičkog Spartaka, Rada i Crvene zvezde.

Danijel Ljuboja

Danijel Ljuboja prelazi u redove francuskog drugoligaša Lansa koji se ozbiljno pojačava za plasman u elitu. Ljuboji je istekao ugovor sa Legijom, i posle prolaska lekarskih prgleda potpisao je ugovor sa klubom sa severa Francuske.

- Bio sam impresioniran posle razgovora sa trenerom i predsednikom kluba. Brzo smo utanačili sve detalje saradnje. Lens je jedan od najpopularnijih klubova u Francuskoj i učiniću sve što je u mojoj moći da pomognem ekipi u ostvarenju ciljeva - izjavio je Ljuboja za lokalne medije.

Ovo će biti čak šesti francuski klub, jer je Ljuboja već igrao za Sošo, Pari sen Žermen, Strazbur, Nicu i Grenobol.

Stevan Jovetić

Crnogorski reprezentativac i doskorašnji fudbaler Fiorentine Stevan Jovetić novi je član Mančester Sitija, povrdio je italijanski klub preko svog Tviter profila.

Jovetić napušta Firencu nakon pet sezona i 116 odigranih utakmica u dresu "ljubičastih" za koje je postigao 25 golova.

Nakon lekarskih pregleda Jovetić će kroz nekoliko dana potpisati ugovor sa Sitijem.

- Srećan sam, znam da su navijači malo ljuti, ali nikada ništa loše nisam rekao za njih i za klub. Nadam se trofejima u Sitiju - rekao je 23 - godišnji Stevan i dodao:

- Uvek ću navijati za Fiorentinu. U nju sam došao kao dečak, a sada odlazim kao formirani čovek i fudbaler. Hvala još jednom - izjavio je novi igrač Mančester Sitija.

Fiorentini ćeiz ovog transfera dobiti 26 miliona evra, a mogli bi još četiri na osnovu bonusa.

Floran Maluda

Dosadašnji fudbaler londonskog Čelsija potpisao je dvogodišnji ugovor sa turskim prvoligašem Trabzonom.

Maluda je u Čelsiju proveo prethodnih šest sezona, a sa klubom sa Stamford Bridža osvojio je Ligu šampiona, titulu prvaka Engleske, tri FA kupa i jedan Superkup Engleske.

Francuski fudbaler ima 33 godine, a za Čelsi je odigrao ukupno 220 utakmica i postigao 45 golova. Prošle sezone nije igrao, već je od uprave tražio da ga proda, a trenirao je sa mladom ekipom "plavaca".

Mario Jepes

Kolumbijski veteran je potpisao jednogodišnji ugovor sa Atalantom.

Jepes je najpoznatiji po svojim igrama u Pari sen Žermenu, gde ga smatraju jednim od najboljih odbrambenih igrača u istoriji kluba. Takođe je kapiten svog nacionalnog tima još od 2008. godine.

TRAČEVI

Boško Janković

Italijanska Gazeta delo Sport otkriva da su zavšreni pregovori Verone i srpskog veziste.

Boško će preći iz Đenove u kojoj je igrao od 2008. godine, kada je stigao iz Palerma, a ovo će mu biti treći klub na Apeninima.

Janković će krajem nedelje i zvanično biti promovisan kao pojačaje novog italijanskog prvoligaša, koji je pre njega doveo još Luku Tonija i talentovanog Siriljana iz River Plate.

Branislav Ivanović

Žoze Murinjo je poručio da srpski reprezentativac nije na prodaju i da pouzdani defanzivac ovog leta neće napustiti Stamford Bridž.

Interesovanje za Ivanovića pokazao je Pari Sen Žermen, koji je nedavno angažovao levog beka Lila Lukasa Dinjea.

- PSŽ nije kontaktirao sa Čelsijem. Možda postoji interesovanje, mada ništa nije zvanično. Kao menadžer imam obavezu da predvodim klub i svima treba da bude jasno da ne postoje nikakve šanse da Ivanović ovog leta napusti klub - rekao je Murinjo na konferenciji za medije u Kuala Lumpuru.

Ivanović je u Čelsi došao 2008. godine iz moskovske Lokomotive i do sada je za "plavce" ukupno odigrao 219 utakmica i postigao 22 gola.

Luis Suarez

Menadžer fudbalera Liverpula Brendan Rodžers izjavio je danas da će napadač ostati u klubu sa Enfilda, iako ima ponude nekoliko klubova iz Engleske i inostranstva.

- Bilo je mnogo spekulacija oko Luisovog odlaska u neki drugi klub. On je igrač Liverpula i moralo bi nešto baš drastično da se promeni da bi on promenio klub.

Uprava Liverpula nedavno je odbila ponudu Arsenala za Suareza vrednu 30 miliona funti. Pored londonskih "tobdžija" za urugvajskog internacionalca interesuju se još Čelsi i Real Madrid.

- Potpuno je nebitno o kom igraču se radi, niko nije veći i važniji od Liverpula. Suarez je veoma važan za našu ekipu i radujem se što ću sa njim moći da radim i u sezoni koja je pred nama - dodao je Rodžers.

Geret Bejl

Totenhem planira da ponudi povećanje godišnje plate sa četiri i po na devet miliona evra, kako bi zadržali fudbalera u klubu.

Predsednik Totenhema Danijel Levi odlučio se na ovaj potez s obzirom da je Real Madrid otvoreno krenuo u ofanzivu za Bejlom i praktično, ne žali novac da ga prevede u svoj tabor.

Bejl, koji je ugovorom vezan za Totenhem do 2016, bio bi sa devet miliona evra godišnje jedan od najplaćenijih fudbalera u Engleskoj.

Igrač Čelsija Eden Azar je sa 11 miliona evra prvi na listi najbolje plaćenih igrača u Engleskoj, a slede Vejn Runi iz Mančester Junajteda i Jaja Ture iz Sitija sa po deset miliona evra.

Raul Meireleš

Britanski mediji pišu da je menadžer Sanderlenda Paolo Di Kanio raspoložen da dovede Raula Meireleša iz Fenerbahčea. Sanderlend bi trebalo da iskešira 12 miliona evra za nekadašnjeg člana Liverpula i Čelsija.

Klub je zainteresovan i za Džona Guidetija.

Šveđanin je član Mančester Sitija, a predstavio se u dresu Fejenorda sa  20 golova na 23 meča.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA