Nedović i Micić: Spremni smo da zamenimo Tea!

Micić: "Ne plašim se da budem lider, to sam bio i u Mega Vizuri." Nedović: "Moja prirodna pozicija je plejmejker, to ću igrati i u NBA, tako da sam spreman za sve izazove."

  • 1

Ljubitelji košarke u Srbiji ne moraju da brinu pred Evropsko prvenstvo u Sloveniji. Ukoliko se obistine crne slutnje da Miloš Teodosić, prvi plejmejker, ne može zbog povrede da nastupi, "orlovi" imaju odličnu alternativu u Nemanji Nedoviću i Vasiliju Miciću.

Selekcija Srbije ima problem sa povredama, a prvi plejmejker Miloš Teodosić se još oporavlja od rupture mišića lista i postoje velike šanse da ne ode na Evrobasket.

IMAMO NBA PLEJMEJKERA

Tada bismo osim Stefana Markovića, morali da se u rotaciji oslonimo i na Nemanju Nedovića i mlađanog Vasu Micića, koji su pokazali da mogu da nose igru Srbije.

- Što se mene tiče, nema problema,  jer je moja pozicija plejmejker, još od kada sam počeo da igram košarku - kaže Nedović za Telegraf, i dodaje.

- Zbog toga su me draftovali Golden Stejt Voriorsi i sledeće sezone ću igrati na kecu u NBA. Tako da sam spreman da organizujem igru. Međutim, selektor mi je rekao da ću igrati kombo beka, odnosno pokrivaću dve pozicije i pleja i beka šutera - objasnio je Nedović.

On je dodao da je srpski tim dosta mlad i da ima prostora da još više unapredi igru do starta Evropskog šampionata.

- Mlada smo ekipa, treba da igramo brzo i agresivno a u svim utakmicama, osim na onoj protiv Slovenije u Celju, smo odigrali na zadovoljavajućem nivou.

- Međutim, imamo dosta prostora za napredak u svim elementima i ubeđen sam da će selektor Ivković sklopiti našu igru do početka šampionata u Sloveniji - kazao je Nedović, i dodao da je povređena prepona sada dobro i da bi uskoro trebalo da se priključi trenizima ekipa.

LIDER TIMA OD MALENA

Sa druge strane najmlađi član seniorske košarkaške reprezentacije Srbije Vasilije Micić (19,197) spreman je da, ako treba, bude lider našeg tima na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

- Ne plašim se da budem lider, to sam radio i u Megi, iako sam bio najmlađi. Jednostavno volim izazove i volim da budem vođa. Nemam osećaj da treba da se plašim u nekim situacijama.

- Ako mi se ukaže prilika i poverenje, ja ću se potruditi da je iskoristim i nadam se da će saigrači da mi veruju - kaže Micić za Telegraf sa aerodroma u Beogradu, odakle su naši "orlovi" kretali za Francusku.

Iako je od starta na pripremama, Micić je debitovao u seniorskom dresu tek u šestom pripremnom meču naše selekcije i to protiv Rusije, a utisak je da je odigrao dobro. A sada, pošto su Teodosić i Nedović ostali u Beogradu, na turniru u Francuskoj će dobiti još više prostora...

- Presrećan sam zbog debija u reprezentaciji, mada se sve desilo neplanirano. Imao sam rupturu mišića koja je sanirana i baš na dan utakmice sam uradio snimak i doktori su dali zeleno svetlo da mogu da igram.

- Tada je stručni štab odlučio da odmori Stefana Markovića i planirano je da odigram nekoliko minuta, čisto da steknem osećaj. Međutim, povreda Nedovića učinila je da odigram mnogo više i veoma sam zadovoljan igrom.- Mada, imao sam i dosta grešaka, ali to je zbog atmosfere koja me je ponela - objašnjava Micić.

- Voleo bih da izborim mesto među 12 igrača, bilo bi to fenomenalno. Imao sam naporno leto, dosta pehova sa povredama, ali bi odlazak u Sloveniju bio kruna ove sezone koja je bila uspešna u klupskom i reprezentativnom planu jer sam sa Megom izborio Aba ligu i sa juniorskom selekcijom bio vicešampion sveta - poručio je Micić.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA