POČEO PREMIJER: Mojes i Mančester gaze od starta, Liverpul konačno slavio, tužni Arsenal! (VIDEO)

"Đavoli" demonstrirali silu nad Svonsijem. Liverpul posle pet godina slavio na otvaranju, Aston Vila slavila u Londonu, Kardif neslavno počeo povratak u elitu posle 51 godine

  • 0

Prvu subotu nove sezone Premijer lige zatvorio je šampion pobedom. Mančester Junajted je slavio protiv Svonsija rezultatom 4:1, uz po dva gola Robina Van Persija i Danija Velbeka.

Trener Dejvid Mojes je tako umirio navijače "đavola", pogotovo jer je postignuto četiri gola na jednom meču protiv rivala, protiv kog je prošle sezone bilo postignuto ukupno tri (1:1, 2:1).

Van Persi se i ove godine dobro oseća na "Old Trafordu". Postigao je prvi gol u 34. minutu, a samo dva minuta kasnije Velbek donosi 2:0. U 72. je Holanđanin ponovo zatresao mrežu, a deset minuta kasnije je Vilfrid uspeo da umanji. Konačan rezultat postavlja ponovo Velbek.

Nije bilo više pucačine u premijernom kolu Premijera, ali iznenađenja jeste.

Pobede su ostvarili i Fulam, Vest Hem, VBA, Liverpul i najveće iznenađenje Aston Vila.

U prvom meču nove sezone, Liverpul je na Enfildu savladao Stouk 1:0 u sjajnoj utakmici i to je prvi startni trijumf trofejnog engleskog kluba od 2008. kada je kao gost pobedio Sanderlend istim rezultatom. Domaćinima nije smetalo odsustvo Luisa Suareza, koji je iz lože posmatrao meč, a ako puleni Brendona Rodžersa budu ovoliko pružali i u narednim mečevima možda budu i prijatno izneneđenje.

Skoro od početka ređale su se šanse na obe strane. Prvi je zapretio Stouk, udarac Huta završio je na prečki. Potom je Liverpul pruzeo inicijativu, domaćini su propustili pet "zicera" pre nego što je Staridž u 37. minutu pronašao put do mreže.

Malo je falilo da Stouk u 42. izjednači, ali novi golman time sa Enfilda, Belgijanac Simon Minjole sjajno je intervenisao.

I u drugom poluvremenu bilo je odličnih prilika, a najbolju, penal, imao je Stouk u 88. minutu kada je sudija pokazao na belu tačku posle igranja rukom Agera. Minjole je izrastao u junaka utakmice odbranivši penal Voltersu, a onda i šut Džonsa posle odbitka.

Šta reći o ponovo tragičnom Arsenalu koji je na premijer pred svojim navijačima izgubio 3:1.

Deluje neverovatno, ali raspadanje londonskog tima počelo je od trenutka kada je poveo 1:0 u šestom minutu.

Žiru je pogodio, a londonski tim je počeo da grca i prepušta igru timu iz Birmingema. Do penala je došlo posle lošeg starta Košielnog (Benteke iz popravnog ga realizovao).

Belgijski reprezentativac je dominaciju nad domaćim defanzivcima krunisao još jednim golom posle novog penala za 2:1 gostiju, koji su uspešno branili gol u finišu meča sa igračem više, jer je pomenuti Košielni drugi put dobio žuti karton.

Luna je samo potvrdio trijumf gostiju u 85. minutu.

Zanimljivo deluje podatak, Aston Vila je samo 1999. godine počela sezonu pobedom na strani, a igrala je 12 puta! Danas je to učinila drugi put.

Kardif je posle 51 godine zaigrao u elitnoj ligi, ali nije stigao ni do boda. Vest Hem je dao po gol u oba poluvremenu velškom klubu i trijumfom započeo sezonu u kojoj tim sa velikim brojem navijača u Srbiji ima velike ambicije.

Goleada Norviča i Evertona završena je remijem 2:2, dok je Fulamu presela pobeda u Sanderlendu 1:0, jer je ostao bez povređenog golmana Martina Stekelenburga, debitanta, nedavno pridošlog iz Rome.

REZULTATI PRVOG KOLA:

Liverpul  - Stouk 1:0

(Staridž 37)

Arsenal  - Aston Vila 1:3

(Žiru 6 - Benteke 22, penal 61, Luna 85)

Norič - Everton 2:2

(Vitaker 51, Van Volfsvinkel 71 - Barkli 61, Kolman 65)

Sanderlend - Fulam 0:1

(Kasami 52)

Vest Bromvič - Sautempton 0:1

(Lambert penal 90)

Vest Hem - Kardif 2:0

(Kol 13, Nolan 76)

Svonsi - Mančester junajted 1:4

(Vilfred 82 - Van Persi 34, 72, Velbek 36, 90)

Nedelja:

Kristal Palas - Totenhem 14.30

Čelsi - Hal 17.oo

Ponedeljak:

Mančester siti - Njukasl 21.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA