BEKRIĆ: Ciljam zlato na prvenstvu Evrope u Cirihu 2014. godine!

Pred početak prvenstva sveta u atletici zbog lošeg dana na jednom treningu, osvajač bronzane medalje razmišljao da li da putuje u Moskvu, ali je na ubeđivanje trenera na sreću napravio ispravan potez

  • 3

Posle osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi Emir Bekrić već je zacrtao ciljeve za sledeću sezonu - zlato na prvenstvu Evrope u Cirihu 2014. godine.

- Sledeća velika želja mi je da na prvenstvu Evrope u Cirihu osvojim zlato. Svakodnavnim treninzima težiću ka tom cilju i verujem da ću uspeti - rekao je Bekrić.

Iako je posle jednog lošeg treninga pred Svetsko prvenstvo, razmišljao da li uopšte da putuje u Moskvu, na ubeđivanje trenera i drugara iz tima napravio je ispravan potez - a dokaz za to je novi državni rekord od 48,05 sekundi.

Dvadesetdvogodišnji Beograđanin ističe da već 13 godina radi sa trenerom Mirjanom Stojanović, za koju kaže da mu je druga majka.

- Naša saradnja fenomenalno funkcioniše, postizemo vrhunske rezultate i akobogda, nastavićemo tim putem. Isprobali smo sve discipline i 2008. smo se opredelili za 400 prepone i od tada napredujemo krupnim koracima - rekao je Bekrić.

On je naglasio da posebnu zaslugu za uspeh ima njegova porodica, koju je, kako je rekao, "zamislio na cilju dok je trčao finale".

- Dok sam trčao, mislio sam na svoju porodicu i upravo ta misao mi je dala snage. Večno ću im biti zahvalan što su me podigli i od mene stvorili osobu kakva sam danas - poručio je Bekrić i otkrio šta je formula njegovog uspeha.

- Vera, upornost, strpljenje, naporni rad, pozitivna energija i koračanje napred uz stalni osmeh na licu. To je ukratko moja formula uspeha - rekao je Bekrić .

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA