EKSKLUZIVNO: Kimi Raikonen prelazi u Ferari?!

Finac otkrio prijateljima za koga će voziti u 2014. U italijanskom timu su svi za Raikonena, sem Fernanda Alonsa i Di Montecemola

  • 2

Da li ima šanse da  Kimi Raikonen, sada vozač Lotusa, naredne sezone pronađe mesto u crvenom bolidu Ferari? Kako ekskluzivno saznaje Telegraf , "leteći Finac" je sve bliže prelasku u najpopularniji tim Formule 1.

Više nije tajna da su pregovori Kimija Raikonena sa ekipom Red Bula propali. To je potvrdio i njegov menadžer Stiv Robertson, pa je sve izvesnije da će naredne sezone mesto u austrijskom timu, uz Sebastiana Fetela, zauzeti, najverovatnije, Australijanac Daniel Rikjardo. Navodno i interes Fernanda Alonsa za Red Bul je naglo opao, nakon nedavnog razgovora sa prvim čovekom ekipe Ferari, Lukom di Montezemolom.

Međutim, sada je u Belgiji aktuelna priča o eventualnom prelasku Raikonena u Ferari! Finac bi, naime, da po isteku ove sezone svakako naputi Lotus, jer ne veruje u šampionski potencijal ovog tima. Navodno u Maranelu su gotovo svi za, izuzev Alonsa, ali i Di Montecemola, koji ne želi u svom timu da vidi dva takva vozača zajedno. I to iz više razologa...

Najpre, Raikonen je 2009. godine isplaćen sa 27 miliona dolara samo da ode iz tima i oslobodi mesto upravo Alonsu. U tu "operaciju" bili su, umešani, finansijska gurpacija Santander i FIAT, a nezvanično i španska karaljvska porodica, pa i masoni. I trenutno se u Ferariju sve vrti oko Španca, baš kao i u protekle tri godine.

Sve je podređeno njemu i on, praktično, komaduje timom dok Stefano Dominikali samo sprovodi želje Alonsa. Povratkom Raikonena u Ferari, koji bi svakako tražio isti tretman, sigurno bi veoma brzo došlo do sukoba, poput onog koji je Alonso imao sa Hamiltonom u Meklarenu 2007. godine.

Kako je onda Kimi Raikonen došao u "novu" vezu sa Ferarijem?!

Po nekim obaveštenim izvorima, Finac se tokom ove četvornedeljne letnje pauze dobro zabavljao, pa i popio koju čašicu više, te mu je se u razgovoru omaklo da će 2014. voziti za čuveni italijanski tim, uz godišnju nadoknadu od 11 miliona evra, a bez ostalih ličnih sponzorstava, bonusa i drugih premija.

Sa druge strane, ovu priču "potkopava" druga, prema kojoj se Ferari već dogovorio sa Nikom Hulkenbergom da zameni aktuelnog vozača Brazilca Felipea Masu naredene sezone. Navodno, nemački vozač po svemu odgovara i Di Montecemolu i Alonsu.

Za sada ekipa Ferari se ne oglašava, već samo podseća da će svoje vozače za narednu godinu predstaviti tokom "domaćeg" Grand Pri vikenda početkom septembra u Monci...

(Telegraf.rs / Topspeed.rs / Zoran Živkov)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • io

    23. avgust 2013 | 22:24

    Kimi nemoj molim te da se vracas u Ferrari,ne vredi oni tebe neka drze masu i alonsa!1.massa: nikada nece biti sampion;2.alonso:pobedio je samo na tudje nesrece i vozio za trece-cetvrto mesto samo da nakupi bodove

  • ginger

    23. avgust 2013 | 23:10

    neeeeeeeeeee! obozavam kimija, ne volim ferari,nisu mu do kolena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA