KRAJ VOŠINE BAJKE: Novosađani položili oružje pred Šerifom (VIDEO)

Finalista kupa Srbije nije uspeo da ostvari istorijski uspeh u novijoj istoriji s obzirom da su u Moldaviji poraženi sa 2:1.

  • 5

Ništa od Lige Evrope! Iako je pred njima bio najvažniji meč sezone, tačnije istorijski u novijoj istoriji kluba, fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja s obzirom da su u revanš meču poraženi od moldavskog Šerifa rezultatom 2:1 (0:0).

Nošeni velikim optimizmom izabranici Marka Nikolića otputovali su u Tiraspolj u nadi da će uspeti da ponove igru protiv Burse i pokušaju da anuliraju nepovoljnih 1:1 kod kuće.

Krenuli su Novosađani oprezno već od samog početka s obzirom da im je za prolaz dalje bio dovoljan samo jedan gol. Štoperi Trajković i Đurić nisu ni napuštali svoja ''radna mesta'' osim kada su u pitanju bili prekidi. Upravo iz tih prekida Voša je i bila najopasnija u prvom poluvremenu.

Prvu šansu imao je Škuletić u 15. minutu posle kornera, ali gorostasni napadač nije najbolje zahvatio loptu.  Pokušavao je Šerf da se oslobodi ''okovanih'' nogu i priprete Delaču, ali je Vojvodina u prvih pola sata bila opasniji protivnik što svedoči i odlična šansa Vukčevića u 28. minutu kada je crnogorski reprezentativac iz povoljne pozicije bio neprecizan.

Samo par minuta kasnije šansa za Đurića, ali je golman Tomić nodlično reagovao. Prva ozbiljnija prilika za Šerif zatresla je prečku Delaćevog gola. Igrao se 35. minut kada je Fernando bio neprecizan.

Posle nepovoljnih 0:0 na poluvremenu Voša je već u prvom minutu nastavka imala odličnu šansu, ali centaršut Vukčevića na pet metara niko nije ispratio.

Kazna je stigla u momentima kada su Novosađani krenuli da pletu mrežu oko gola Šerifa nošeni podrškom oko 100 - injak navijača. Strelac za Šerif bio je Žulijam u 57. minutu. Sve je već bilo gotovo 12 minuta kasnije posle fenomenalnog gola Fernanda sa 30 metara iz polutrka.

Pokušavao je trener Nikolić sa izmenama da unese svežinu u tim što je rezultiralo tek u 90. minutu kada je Leković zatresao mrežu Šerifa, ali vremena za konačan preokret nije bilo iako je sudija produžio meč za sedam minuta.

ŠERIF - VOJVODINA 2:1 (0:0)

Strelci: Žulijam 57, Fernando 69 - Leković 90)

ŠERIF: Tomić, Balima, Metua, Samardžić, Paje, Selestino, Mojal (Pašenko 75), Fernando, Rikardinjo, Isa, Žulijam.

VOJVODINA: Delač, Vulićević, Đurić (od 71. Denković), Trajković, Leković, Radoja, Poletanović (od 71. Tumbasević), Alivodić, Vranješ, Vukčević, Škuletić (od 49. Kaluđerović).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. avgust 2013 | 21:37

    Bez obzira na to sto su ispali ovi momci su vredni postovanja,bravo i samo napred

  • Django

    29. avgust 2013 | 20:58

    Kao navijac Zvezde samo da prokomentarisem ovu utakmicu.Tugo moja na sta smo spali da ne mozemo izbaciti neki tim iz Moldavije.Sad ce i Partizan da pukne i ako ono nije bilo ofsajd.Pa dokle vise, sta treba da uradimo da ne budemo bas najgori.

  • G-Man

    29. avgust 2013 | 22:16

    Puni ste mrznje, vi u prethodnim komentarima, 100% ste svi zavidne geylije.... Svaka cast Vojvodini, hrabro se borila....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA