PREMIJER: Staridž presudio i "đavolima", Arsenal savladao Totenhem! (VIDEO)

U najvećem derbiju engleskog fudbala Liverpul savladao Mančester junajted 1:0 golom Staridža u 4. minutu i zaseo na čelo tabele. I u drugom meču "minimalac", golom Žirua "tobdžije" osvojile tri boda protiv Totenhema

  • 1

Najveći derbi engleskog fudbala nije doneo meč za pamćenje, viđen je samo jedan gol, puno koškanja i nervoze i ne tako mnogo šansi u duelu Liverpula i Mančester junajteda. Danijel Staridž već u četrvrtom minutu rešio je utakmicu, postigavši gol na trećem meču zaredom i jedini je strelac svoje ekipe koja je sve mečeve dobila 1:0 i izbila na čelo tabele Premijer lige.

Novi menadžer "đavola" Dejvid Mojes ni u 13. prvenstvenom meču nije osetio slast pobede na Enfildu, pretrpeo je šesti poraz. Nemanja Vidić proveo je ceo meč na terenu, dok Luis Suarez nije bio ni na klupi Liverpula.

Trijumf Liverpula uklopio se u proslavu stogodišnjice od rođenja legendarnog menadžera Bila Šenklija (2. septembar 1913) pod kojim je klub izašao iz dugotrajne krize početkom šezdesetih godina prošlog veka i postao slia, da bi vrhunac doživeo sa  Šenklijevim naslednikom Bobom Pejslijem.

Liverpul je iz prekida stigao do pobede. Posle kornera koji je izveo Džerard, Ager je uputio lotu ka golu, a Stardiž se odlično izborio za poziciju i glavom je samo ćušnuo u mrežu pored Evre i Kleverlija.

Vejn Runi izostao je iz sastava Junajteda jer se u subotu na treningu sudario glavama sa Filom Džonsom, pa je morao na ušivanje. Njegovo odsustvo moglo bi da potraje, Runi je neizvestan za kvalifikacione mečeve za SP koje će Engleska odigrati protiv Moldavije i Ukrajine. Džons je nastupio protiv Liverpula, ali povređen je i zamenjen u 37. minutu.

U istom terminu odigran je još jedan meč, Svonsi je kao gost slavio protiv Vest Bromviča u Birmingemu. Gostima je prednost doneo Dejvis u 22. minutu, a domaćine je dotukao Hernadez u 83 i Velšani su upisali prve bodove.

U poslednjem meču kola, obeleženog slabom efikasnošću, Arsenal je savladao Totenhem 1:0 golom Žirua u 23. minutu. Rosicki je uposlio Volkota, koji je prošao po desnoj strani i ubacio pred gol, gde je Žiru matirao sunarodnika Lorisa.

U nastavku viđen je dinamičan meč sa prilikama na obe strane, najbolju šansu za izjednačenje gosti su propustili u 75. minutu kada je Ščesni sjano odbranio pokušaj rezerviste Defoa, a u nastavku akcije Kazorla je ramenom sprečio da Soldado pošalje loptu u gol.

I "tobdžije" i "pevci" imali su problema sa povredama, Vilšira je zamenio Flamini, a Etjen Kapu, vezista Totenhem iznesen je na nosilima. Nova akvizicija Totenhema, Roberto Soldado, proveo je ceo meč na terenu i zaradio žuti karton pred kraj.

REZULTATI 3. KOLA:

Liverpul – Mančester Junajted 1:0

(Staridž 4)

VBA – Svonsi 0:2

(Dejvis 22, Hernandez)

Arsenal – Totenhem 1:0

(Žiru 23)

Subota:

Mančester Siti – Hal 2:0

(Negredo 65, Ture 90.)

Kardif – Everton 0:0

Njukasl – Fulam 1:0

(Ben Arfa 86)

Norič – Sautempton 1:0

(Redmond 68)

Vest Hem – Stouk 0:1

(Penant 82)

Kristal Palas – Sanderlend 3:1

(Gabidon 9, Gejl 79 p, Okifi 90+2 – Flečer 64)

Tabela: Liverpul 9, Čelsi 7, Mančester siti 6, Arsenal 6, Totenhem 6, Stouk 6, Mančester junajted 4, Vest Hem 4, Norič 4, Sautempton 4, Kardif 4, Njukasl...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA