KATIĆ: Da ne talasamo mnogo; BJELICA: Mladost je naš adut (VIDEO)

- Iskreno, svako od nas se potajno nada nečemu velikom. Glupo bi bilo da nije tako. Međutim, godinama sam naučio da idem korak po korak i da se u glavi ne talasa previše - rekao je centar reprezentacije

  • 0

Najbolji srpski košarkaši u ponedeljak lete ka Jesenicama gde u sredu igraju prvu utakmicu Evropskog prvenstva. Protivnik je Litvanija, po rečima selektora Dušana Ivkovića, jedan od najozbiljnijih kandidata za medalju. Poslednji trening u Beogradu odrađen je u "Pioniru", a pred put niko nije želeo da prognozira rezultat.

- Cilj je bio da postanemo najspremnija ekipa. To je jasno... I pored manjih problema, završili smo pripreme i mi koji smo ostali osećamo se dobro - rekao je Raško Katić, najstariji debitant u reprezentaciji Srbije.

Da li se potajno nadate nekom velikom rezultatu, osim potvrdi epiteta "najspremnija ekipa"?

- Iskreno, svako od nas se potajno nada nečemu velikom. Glupo bi bilo da nije tako. Međutim, godinama sam naučio da idem korak po korak i da se u glavi ne talasa previše. Samo tako možemo da dođemo do pozitivnog rezultata - dodao je Katić.

Za razliku od njega, jedan od trojice momaka koji su u Poljskoj pre četiri godine doneli iznenađujuće srebro je Nemanja Bjelica. Svestan odgovornosti, košarkaš Fenerbahčea istu prihvata i neće od nje bežati...

- Uz Krstića i Stefana Markovića ja sam deo ostatka poljske ekipe... Zbog te činjenice smatram da sam po stažu među iskusnijim igračima i da sada imam novu ulogu. Naravno, ne bežim od odgovornosti. Naprotiv. Međutim, ja sam ovde najmanje bitan. Jednostavno, dokle god funkcionišemo kao ekipa i radimo kao tim možemo da igramo dobru košarku. Nemamo iskustva, ali imamo mladu i talentovanu ekipu i to može da bude naš adut - rekao je Nemanja Bjelica.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA