Džaja za hrvatske medije: Teško ćete pregrmeti Marakanu!

Legendarni fudbaler i predsednik Crvene zvezde istakao da bi ''kockastima'' i bod u Beogradu bio puna kapa

  • 3

Susret Srbije i Hrvatske u okviru kvalifikacija za SP u Brazilu svakako je povod da se nekadašnje legende jugoslovenskog fudbala, kao predigra, oglase povodom ovog meča.

Tom prilikom govorio je i predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić, koji se u intervjuu za "Jutarnji list" osvrnuo na predstojeći duel, sudbinu selektora Mihajlovića, a naglasio je kako izuzetno ceni lik i delo Dragana Mamića.

- Činjenica je da nama pobeda ne znači mnogo, jer imamo samo teoretske šanse za plasman na Svetsko prvenstvo, ali svakako bi značila narodu. Mislim da svi žarko žele tu pobedu. Bio bi to pravi melem na ranu posle svega što nam se dešavalo. Hrvatska u poslednje vreme ne briljira i nije favorit u ovom meču. Ako se izvuku bez poraza, kapa dole, prava su ekipa - započeo je priču popularni Džaja, i dodao:

- Susreti srpske i hrvatske reprezentacije, pa i međusobne klupske utakmice izazivaju naročitu pažnju. U Beogradu se preduzimaju neviđene mere obezbeđenja i iskreno se nadam da neće biti incidenata. Naravno da će biti uvreda sa tribina, ali gledajmo na to kao stvar folklora, to se jednostavno ne može sprečiti.

Predsednik ''crveno-belih'', koji je izazvao veliku pomamu kod hrvatskih novinara i tvorac je one zlatne generacije iz '91, osvrnuo se i na aktuelnog selektora Sinišu Mihajlovića.

- Volim Sinišu, bio je veliki igrač i znam da je pošten i kvalitetan čovek. Sada zaista ne znam šta bi bilo pametnije, niti razmišljam u tom pravcu, mislim da mu pripisuju neke stvari koje mu njegov moral ne bi dopustio. Jako mi je drag, ali je rezultat loš, to je činjenica - rekao je Džajić, koji se osvrnuo i na pitanja u vezi sa Zdravkom Mamićem.

- O Zdravku Mamiću imam najpozitivnije mišljenje. Sposoban je menadžer, Dinamo već godinama suvereno vlada hrvatskim fudbalom, a i nenadmašan je u plasmanu igrača na evropsko tržište. U mojim teškim trenucima, kada sam bio na dnu, bio je vrlo korektan. Na ovim prostorima ne vole ljude koji su uspeli. Ako jednog dana ostane bez posla u Dinamu, neka se javi.

- Mi smo uvek dobro znali koga kupujemo! I Bračun i Goran Jurić i Ivković su bili odlične kupovine. Žao mi je jedino što u Zvezdu nisam uspeo da dovedem Zvonimira Bobana, njega sam izuzetno poštovao. Godinu dana je trenirao u Beogradu, na našem stadionu, na kraju od transfera nije bilo ništa - zakljčio je ovaj razgovor treća Zvezdina zvezda.

 Džajić se trenutno nalazi na kratkom odmoru, a u petak će sigurno biti na "Marakani" i pratiti duel iz svoje lože.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA