Triler pobeda Letonaca nad Crnom Gorom, Litvanija bolja od Makedonije! (FOTO)

Košem šest sekundi pre kraja Letonija stigla do druge pobede na prvenstvu i iznenadila favorita, Litvanci sigurno do trijmfa nad Makedoncima 75:67

  • 2

Provukli su se Crnogorci protiv Makedonije, zahvaljujući sudijskoj grešci, a u novoj triler završnici naše južne komšije nisu uspele da zabeleže novu triler pobedu. Slavlje Letonaca - 73:72 (17:17, 20:20, 17:15, 19:20)

Ludilo...

Trojka Janičenoksa donela je plus dva Letoncima pred poslednji napad Crnogoraca, a onda je Tajris Rajs prodorom doneo 2+1 poena posle faula protivnika i vođstvo Crne Gore sa 72:71.

Nije to bio kraj!

Usledilo je poslednjih 11 sekundi Letonaca, a petorka ekipe sa Baltika je odigrala akciju iz udžbenika krunisanu dvojkom Janičenoksa sa distance. Rajs na drugoj strani nije imao još snage za novi preokret i konačnu pobedu.

Jedan je morao da izgubi, a kocka koja se bacala svih 40 minuta na kraju je stala na stranu momaka u crvenim dresovima, koji su na pomalo iznenađujućih 2/0 posle dva odigrana kola.

Pobednika je košgeterski predvodio pomenuti Janičenoks sa 15 poena, pratio ga je junak iz prvog kola Freimanis sa 12.

U redovima Crne Gore najbolji je bio Rajris Rajs sa 24, iza njega je bio Blagota Sekulić sa 13 poena.

Letonci nastavljaju igre u grupi bez poraza, Crnogorcima predstoji borba za ulazak među četiri i plasman u četvrtfinale.

U poslednjem meču drugog kola u našoj grupi B Litvanci su savladali Makedoniju 75:67  i pokazali da ih je poraz protiv Srbije uozbiljio.

Naši južni susedi parirali su prilično dobro uvodnoj deonici, a onda favorizovanim Litvancima dozvolili u poslednjem minutu prve četvrtine seriju 6:0 i vođstvo 20:15. Na tom temelju Litvanije je dalje uspešno gradila rezultat, stizala do 11 razlike da bi na kraju poluvremena Makedonci prišli na 39:33.

U drugom poluvremenu Litvanci su održavali prednost koje se uglavnom kretala od sedam do deset poena, Makedonci su pred kraj utakmice prišli i na tri razlike (65:62) ali nisu imali snage i umeća za preokret, tako da su sada u skoro nemogućoj situaciji za prolaz dalje.

Grupa B

Letonija - Crna Gora 73:72

Srbija - BiH 77:67

Litvanija - Makedonija 75:67

Tabela: Srbija 4, Letonija 4, Litvanija 3, Crna Gora 3, BiH 2, Makedonija 2.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA