PITAMO VAS: Da li je Subotić stvarno umoran ili diže ruke od reprezentacije?

Čudna odluka defanzivca Srbije da uzme predah od reprezentacije nastavak je trenda poslednjih godina kada je srpski fudbal u pitanju. Šta vi mislite, šta mu je u glavi?

  • 25

Kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija da je defanzivac Borusije iz Dortmunda Neven Subotić odlučio da uzme predah od reprezentacije do kraja 2013. godine zbog umora i povećanja individualnih treninga koje Jirgen Klop zahteva od njega.

Čuđenje je još veće kada se uzme u obzir da je srpski nacionalni tim protiv Hrvatske pokazao naznake da polako ''odrasta'' i da se stvara kult reprezentacije koji je izgubljen u prethodnih par godina.

Međutim, ono što najviše brine jeste da li će se Neven vratiti jer su pre njega predah od reprezentacije zatražili Danko Lazović, Aleksandar Luković i Zdravko Kuzmanović koji se od tada nisu ni vratili.

- Ova odluka važi za period do kraja 2013. godine i verujem da imamo veliki broj kvalitetnih igrača koji zaslužuju mesto u nacionalnom timu. Ubeđen sam da će Srbija u narednom ciklusu pokazati sav kvalitet i da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. Lično bih voleo da budem deo te ekipe - istakao je Subotić.

Daleko od toga da je Neven nezahvalan igrač jer se, otkako je debitovao, stalno odazivao pozivima selektora čak i u momentima kada je grejao klupu, a u Borusiji bio standardan.

Takođe, treba uzeti u obzir i to da je štoper jedan od najstandardnijih igrača Dortmunda prethodnih sezona, ali mu odati i priznanje što je umesto dresa američke reprezentacije i Bosne i Hercegovine, jer je rođen u Banjaluci, izabrao da mu na grudima stoji grb Srbije.

Prošle godine odigrao je ukupno 40 mečeva za Borusiju od mogućih 47 u prvenstvu i Ligi šampiona iako je jedno vreme bio povređen.

Odlazak Santane i dolazak Papastopulosa donekle je oslabio poslednju liniju vicešampiona Evrope i još više pritisnuo Subotića i Humelsa i zbog toga ne čudi odluka Klopa da se srpski reprezentativac fokusira na klupske obaveze posle gubitka šanse da se Srbija nađe u Brazilu.

Stoga ne treba žuriti sa preteranim zaključcima nego sačekati sledeći kvalifikacioni ciklus i videti da li će se Subotić odazvati pozivu i zajedno sa saigračima krenuti u operaciju ''Francuska''.

Šta vi mislite? Da li je Subotić izdajica ili je stvarno umoran? Vaše mišljenje možete ostaviti u komentarima ispod teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rankovic

    9. septembar 2013 | 18:53

    Umorio se od karadzica...vratit ce se on kad ode karadzic.

  • Pokojni Toza

    9. septembar 2013 | 18:45

    Covek video da se dzaba lomi ovde. Sta bi bilo sa Sulejmanijem da ga je onaj konj osakatio. Da sluzi kao zaledjina mihi i toletu. I ostali da su pametni...

  • delije1989

    9. septembar 2013 | 18:37

    Umoran

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA