Mejveder savladao Alvareza i zaradio rekordnih 45 miliona $!

Amerikanac odbranio tron u verziji WBA i osvojio u verziji WBC pobedom na poene nad dosad neporaženim Meksikancem

  • 1

Američki bokser Flojd Mejveder (36) odbranio je titulu svetskog prvaka u supervelter kategoriji u verziji WBA i osvojio tron u verziji WBC pošto je u Las Vegasu pobedio dosadašnjeg šampiona Meksikanca Saula Kanela Alvareza.

Mejveder je za ovaj meč inkasirao rekordnih 45 miliona dolara, a borba je ušla u istoriju i kao najunosniji događaj koji je prenošen po sistemu" plati pa gledaj". Amerikanac  je u karijeri ostvario svih 45 pobeda i osvajao titule u nekoliko kategorija.

Alvarez, koji je do sada bio neporažen, pokušao je da se agresivnim pristupom suprotstavi Amerikancu. Ipak, što je bio agresivniji, to je bio ranjiviji.

Posle relativno mirnog početka meča, Mejveder "se otvorio" u četvrtoj rundi, uspevši jednom snažnom serijom udaraca da uzdrma protivnika.

U petoj rundi, američki bokser je kombinacijom udaraca potpuno razorio odbranu Meksikanca, koji je u sedmoj rundi uspeo da se povrati, sateravši Mejvedera u ugao, ali bez velikog učinka.

Mejveder je uzvratio jednim efektnim desnim krošeom, praćenim serijom direkta i aperkata, pre nego što je protivnika "saterao" uz konopce.

Isti slučaj ponovio se i u desetoj rundi kada je Mejveder iz defanzive krenuo u snažnu ofanzivu, što mu je na kraju donelo pobedu na poene.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gogo

    15. septembar 2013 | 17:27

    Biber mu je kondicioni sparing partner.stave bibera u zakljčan kavez sa golim bokserim te ga ovaj pokušava 'uloviti'.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA