BORA STANKOVIĆ: Srbija izgleda kao katastrofa, nema vođu na terenu! (FOTO)

Legendarni funkcioner i počasni generalni sekretar FIBA istakao je da se mora naći izlaz iz krize u koju je srpska košarka zapala

  • 0

Legendarni košarkaški radnik Borislav Stanković razočaran je izdanjem srpskih košarkaša na Evrobasketu, posebno u poslednje dve utakmice koje su ubedljivo izgubili.

Stanković, nekada dugogodišnji generalni sekretar FIBA, kaže da srpski tim izgleda katastrofalno.

- Bolje da ne govorim ništa o našoj ekipi, znate bolje od mene. Ako bih bio uljudan, rekao bih da izgleda kao katastrofa - kaže Stanković.

On je zatim analizirao sve ekipe istakavši da mu se dopadaju samo dva tima, a da Srbija nema vođu:

- Niko mi se od ovih ekipa nije posebno dopao osim Francuza i Španaca koji dominiraju sa pravim profesionalnim igračima, ne sa "profesionalcima", pod znacima navoda. Mi nemamo takve igrače, čak ni naš najbolji igrač Krstić nema tu ulogu da pokrene ceo tim, kao recimo Toni Parker. Nažalost, mi nemamo takvog igrača - kaže Stanković, i dodaje:

MORAMO DA IDEMO NA SVETSKO PRVENSTVO

- Mi nismo išli na Olimpijske igre, ovde smo se jedva kvalifikovali, zato je meč za sedmo mesto jako bitan, da bismo išli na Svetsko prvenstvo. Ali moramo naći puta i načina da se izađe iz krize koja je nastala.

Počasni generalni sekretar FIBA je zatim izrekao još nekoliko zamerki na šampionat Evrope

- Takmičenje je organizovano jako dobro, sala je odgovarajuća, ali što se tiče košarke, ona nije na najvišem nivou na koji smo navikli. Tu je problem zbog velikog broja ekipa, zbog velikog broja utakmica i smanjuje se interes jer opada tenzija. Takmičenje predugo traje čak tri nedelje i nije problem igračima da trče, ali je problem ta tenzija koja traje dugo - rekao je Stanković.

(Izveštač Telegrafa iz Slovenije, Dragutin Stojmenović)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA