Atletiko 5 od 5, Pedro kao Mesi! (VIDEO)

Španski golman, pri rezultatu 1:0 za 'Katalonce, odbranio udarac sa bele tačke što je njegov saigrač u napadu surovo kaznio u nastavku

  • 0

Nova četvorka Barselone, ali i pobeda Atletiko Madrida. Ova dva tima nastavljaju mrtvu trku, jer posle pet kola imaju maksimalan broj bodova, jedini u Premeri!

Posle ubedljivog trijumfa u Ligi šampiona protiv Ajaksa, aktuelni šampion Španije je protutnjao kroz Madrid i identičnim rezultatom savladao Rajo Valjekano sa 4:0.

Junak trijumfa svakako je trostruki strelac Pedro, ali i golman Viktor Valdes, koji je u 36. minutu odbranio penal Trashorasu pri minimalnom vođstvu njegovog tima. Ovo je drugi uzastopno odbranjeni penal Valdesa, kojem je Monako navodno ponudio 60 miliona, s obzirom na to da je u sredu zaustavio udarac Sigborsona.

Konačan rezultat i potvrdu ubedljive pobede postavio je Sesk Fabregas u 80. minutu.

Atletiko je dominaciju nastavio i u Valjadolidu. Čolo Simeone, trener "jorganždija" je na klupi radi odmora ostavio najboljeg igrača Ardu Turana, trpeo promašaje svoje ekipe u prvom poluvremenu, a onda je zablistao svojim izmenama.

Ubacio je upravo Turana, samo koji minut pre prvog gola i majstorije Raula Garsije, a onda naredio još jači napad koji je doveo do 2:0 posle pogotka fenomenalnog strelca Dijega Koste.

Šta je potrebno da Almerija pobedi? Ni penal, ni vođstvo od 2:0 u 51. minutu nije bilo dovoljno domaćim igračima da savladaju Levante - 2:2. Gosti iz Valensije su, najviše zahvaljujući gluposti Kristijana Fernandeza, uspeli da se vrate u meč za samo pet minuta.

PRIMERA – 5. kolo

Petak:

Osasuna – Elče 2:1 (1:0)

Subota:

Real Sosijedad – Malaga 0:0

Almerija – Levante 2:2

(Verza 45+2 pen, Suso 51 - El Zar 55, Diop 60)

Rajo Valjekano – Barselona 0:4

(Pedro 33, 47, 72, Fabregas 80)

Valjadolid - Atletiko Madrid 0:2

(Raul Garsija 56, Dijego Kosta 72)

Nedelja:

Betis – Granada (12.00)

Selta – Viljareal (17.00)

Real Madrid – Hetafe (19.00)

Valensija – Sevilja (21.00)

Ponedeljak:

Espanjol – Atletik Bilbao (22:00)

TABELA: Barselona 15 (+1), Atletiko Madrid (+1) 15, Viljareal 10, Real Madrid 10....Valensija 3, Sevilja 2.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA