Bazel slavio u Londonu, het-trik Mesija za pobedu Barse (VIDEO)

Neverovatan preokret viđen je na ''Stamford Bridžu'' dok Argentinac prati ronalda u stopu. očekivane pobede Šalkea, Porta i Arsenala

  • 2

Kako je krenulo, odlično se završilo! Za razliku od prethodne noći Lige šampiona kada su se mreže tresle već od samog početka, u grupama E, F, G i H prava goleda je počela tek u drugom poluvremenu.

Iznenađenje večeri svakako je priredio Bazel koji je trijumfovao protiv Čelsija u Londonu (2:1), dok je najdramatičnije bilo u Napulju gde je Napoli uspeo da savlada prošlogodišnjeg finalistu Borusiju iz Dortmunda identičnim rezultatom.

GRUPA E

Kakav šok u Londonu! Imao je Čelsi vođstvo na poluvremenu, ali i igru protiv Bazela koji je u poslednjih 20-ak minuta uspeo da preokrene rezultat i neočekivano slavi na ''Stamford Bridžu'' - 2:1. ovom pobedom Bazel se na pravi način revanširao Čelsiju na prošlogodišnje izbacivanje iz polufinala Lige Evrope.

Tvorci preokreta bili su Salah (71) i Štreler (82) dok je vodeći gol za Čelsi postigao Oskar pred sam kraj prvog poluvremena. Neposredno pred veliki preokret isti igrač je imao fenomenalnu priliku da zapečati sudbinu Švajcaraca, ali je pogodio prečku.

Šalke je boljom igrom u drugom poluvremenu ubedljivo savladao Steauu sa 3:0 uz debitantski gol u LŠ Kevina Prinsa Boatenga.

Čelsi - Bazel 1:2

(Oskar 45 - Salah 71, Štreler 82)

Šalke - Steaua 3:0

(Učida 67, Boateng 78, Draksler 85)

GRUPA F

Očekivala se velika borba u sudaru Napolija i Dortmunda, ali od svega toga viđena je lagana pobeda Napolitanaca (2:1). Ključni momenat meča dogodio se u finišu prvog poluvremena kada su trener Jirgen Klop i kapiten Roman Vajdenfeler dobili crvene kartone. Dok je trener ''milionera'' isključenje zaradio zbog prigovora, Vajdenfeler je napravio veliku glupost jer je igrao rukom van kaznenog prostora.

Strelci za domaći tim bili su iguain u 29. i Insinje u 67. minutu dok je Zuniga nespretno savladao svog golmana Rejnu u 87. minutu za počasni pogodak Borusije. U drugom meču Arsenal je rutinski slavio na ''Velodromu'' protiv Marseja (2:1) i održao tradiciju nepobedivosti u Francuskoj.

Napoli - Borusija Dortmund 2:1

(Iguain 29, Insinje 67 - Zuniga 87 ag)

Olimpik Marselj - Arsenal 1:2

(Ajev 93 p - Volkot 65, Remzi 84)

GRUPA G

Porto je očekvano slavio u Beču protiv Austrije, doduše minimalnim rezulatom (1:0) dok je Atletiko zabeležio prvu pobedu u LŠ jer je savladao Zenit sa 3:1 uz fenomenalan pogodak Hulka za izjednačenje. Zanimljivo, pobedu Portu doneo je Lučo Gonzales kojem je ovo bila deseta uzastopna sezona u LŠ da je barem jednom tresao mreže.

Austrija - Porto 0:1

(L.Gonzales 55)

Atletiko Madrid - Zenit 3:1

(Miranda 40, Turan 64, Leo Batistao 80 - Hulk 58)

GRUPA H

Lionel Mesi jednostavno ne dozvoljava da mu Ronaldo odmakne u bilo čemu. Posle tri gola Portugalca u Istanbulu, Mesi je svoj bes iskalio na Ajaksu i zabeležio het-trik, ukupno četvrti u LŠ to ga čini rekordrom, uz jedan pogodak Pikea. Treba napomenuti i debitantski nastup Nejmara u LŠ.

Imao je Ajaks šansu za počasni gol, ali je Sigtorson promašio penal u 78. minutu. Milan se dugo mučio protiv Seltika, ali je na kraju slavio sa 2:0 golovima u poslednjih deset minuta.

Barselona - Ajaks 4:0

(Mesi 22, 55, 75, Pike 69)

Milan - Seltik 2:0

(Zapata 82, Muntari 85)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • koki

    18. septembar 2013 | 23:22

    I moj tiket je iznenadjen veceras a ja sam minus 550 €

  • Pasha

    18. septembar 2013 | 22:56

    U cemu je fazon sto 7-morica imaju početno slovo S?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA