Odbojkaši Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva!

Obojkaška selekcija pobedila je Finsku sa 3:0 u setovima, a za mesto u četvrtfinalu boriće se sa jednim od domaćina Danskom

  • 1

Odbojkaši Srbije plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva u Danskoj i Poljskoj, pošto su u poslednjem meču grupe C savaldali Finsku sa 3:0 (25:20, 25:23, 25:15).

Ovaj rezultat doneo je Srbiji neophodan bod koji vodi u osminu finala, gde će igrati protiv Danske. Finci kao prvoplasirani u grupi idu direktno u četvrtfinale.

Posle sugurna dva osvojena seta, selektor Igor Kolaković je u igru poslao igrače koji nisu do sada igrali mnogo u dosadašnjem toku prvenstva. Finci ipak nisu uspeli da ugroze ni na koji način sjajnu igru naših odbojkaša, koji kako prvenstvo odmiče, igraju sve bolje.

Najefikasniji je bio Nikola Kovačević sa 16 poena.

TOK MEČA

Posle uvodnih poena, naši odbojkaši su uspeli da do tehničkog tajm-auta imaju prednost od dva poena. Kako je set odmicao, tako su naši igrači bili sve bolji, tako da su brzo poveli 16:13, a potom i 22:18. Na kraju, odličan blok i stabilan prijem tokom celog prvog seta su nagrađeni osvajanjem istog - 25:20.

Drugi set je krenuo po planu, iako su Finci pružili bolji otpor. Vodili su srpski odbojkaši sve do 21:17, a onda su Finci ušli u seriju i izjednačili. Srećom, razigrani Kovačević je sprečio bilo kakav preokret, tako da je osvojen i drugi set - 25:23!

Selektor Igor Kolaković je šansu pružio i drugim igračima koji su manje igrali do sada. I oni su uspeli serijom od pet poena da se odlepe na 17:11, najviše preko Lisinca i Ivovića. Sve je funkcionisalo kako treba do kraja seta, koji je Srbija osvojila za plasman u narednu fazu takmičenja - 25:15.

GRUPA C

Holandija - Slovenija 3:1(19:25, 25:19,25:22, 25:23)

Srbija - Finska 3:0 (25:10, 25:20, 25:15)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бојке Кум

    23. septembar 2013 | 00:39

    У одбрану злата кренули су наши, кад Србија игра свако нас се плаши, само оштро момци, додајте пун гас, шта год да се деси бићемо уз вас, можемо са свима играти одбојке, ми смо чиста десетка, остали су двојке!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA