Laveci i Kavani spržili Čelsi u paklu San Paola! (VIDEO)

Gosti poveli preko Mate, ali su Napolitanci sa dva gola "Poča" Lavecija i jednim "Matadora" Kavanija napravili preokret za sjajnih 3:1 pred revanš u Londonu

  • 0

Kao u vreme Maradone! Fudbalski hram juga Italije, stadion "San Paolo" u Napulju je ispunjen do poslednjeg mesta dočekao Čelsi u prvom meču osmine finala Lige šampiona i sa fenomenalnih 3:1 ispratili Engleze na Ostrvo. Vatreni Napolitanci su napravili fantastičan štimung kao uvod u najvažniji meč koji se igra u Napulju u poslednjih 20 godina. A, na terenu su im vratili južno-američki fudbalski velemajstori Ezekijel "Počo" Laveci i Edinson "Matador" Kavani. Još da je Mađo u 80. minutu "zakovao ekser u Čelsijev kovčeg", podrhtavanje San Paola bi verovatno izazvalo novu erupciju Vezuva...

Kod Italijana nije bilo mnogo iznenađenja u sastavu tima. Suspendovani trener Valter Macari se oslonio na proverene snage. Naravno, najviše očekujući od "Tri tenora" u napadu: Mareka Hamšika, Ezekijela Lavecija i Edinsona Kavanija. Imao je pravo...

Sa druge strane, kritikovani Andre Viljaš Boaš je očigledno popustio pod pritiskom. Nekoliko sati pre meča je ostao bez Džona Terija koji ima težu povredu kolena, a odlučio je da na klupi ostavi Ešlija Kola, Frenka Lamparda i neubedljivog Fernanda Toresa. Bane Ivanović je na zaigrao od prvog minuta na poziciji desnog beka i dao svoj "doprinos" fijasku Engleza. Ipak, već posle deset minuta, Kol je ušao u igru umesto povređenog Bosingve.

Već u osmom minutu, Edinson Kavani je podigao "San Paolo" na noge. Sjajno je pobegao odbrani "plavaca", ali je njegov šut zaustavio Petr Čeh odbranom nogom i sprečio vulkan radosti podno Vezuva. Deset minuta kasnije opet Čeh sjajno spašava. Ovoga puta je šutirao Kristijan Mađo.

I u jeku napada Napolitanaca, usledio je hladan tuš! Pogrešio je najiskusniji u redovima Italijana, kapiten Paolo Kanavaro. Posle njegove loše intervencije, lukavi Mata je bio oči i oči sa De Sanktisom i "iz prve" ućutkao tribine San Paola.

Međutim, nisu su se Napolitanci predali. Nastavili su da pritiskaju i upornost im se isplatila u 37. minutu. Ezekijel Laveci je uzeo loptu na davdeset metara, sjajnom fintom tela se oslobodio Meireleša i izuzetno preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio suprotan ugao Čelsijevog gola. Usledila je eksplozija oduševljenja u Napulju, ali umalo da bude kratkog daha jer je Ramireš opasno zapretio De Sanktisu u finišu prvog poluvremena.

I kada su svi sudijski očekivali zvižduk za odlazak na odmor, "javio se" fantatstični Edinson Kavani. Popularni "Matador" je pobegao iza leđa Ivanoviću i udarcem ramenom reagovao na centaršut sa desnog krila za totalni preokret Napolitanaca!

Napoli je sa furioznim napadaima nastavio u drugom poluvremenu. Posle dvadeset minuta igre, Čeh je opet bio primoran da vadi loptu iz mreže. David Luiz je pogrešio (ko zna koji put ove sezone!?), Kavani se dokopao lopte i kao na tacni poslužio Lavecija. Popularni "El Počo" ne greši na praznu mrežu i svojim drugim golom produbljuje dubiozu "plavaca".

Mogao je Napoli da nanese katastrofu Čelsiju i praktično obezbedi plasamn u četvrtfinale i pre revanša, ali Mađo nije pogodio zicer. Tačnije, Ešli Kol je sa same gol linije izbio loptu posle udarca desnog spoljnjeg Napolija. Da je Mađo tada pogodio, Napolitanci bi verovatno išli turistički na Stamford Bridž za 14 dana.

Ovako, Čelsi je zadržao kakvu-takvu nadu da kod kuće može da stigne i prestigne prednost Napolija. Sjajni Napolitanci su tako zadržali niz nepobedivosti kod kuće koji traje već 12 utakmica, odnosno od 1994. godine.

Još jedna stvar je dobila potvrdu posle ovog meča. Italijani se na velika vrata vraćaju u vrh evropskog klupskog fudbala. Englezi polako gube primat najjačih i ukoliko Čelsi ne napravi čudo u revanšu, prvi put će u četvrtfinalu biti bez ijeddnog predstavnika.

Napoli - Čelsi 3:1

(Laveci 37, 65, Kavani 45 - Mata 27)

Stadion i gledaoci: "San Paolo" (60.000)

Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)

NAPOLI (3-4-2-1): De Sanktis - Grava, Aronika, Kanavaro - Mađo, Gargano, Inler, Zuniga -  Laveci (od 73. Džemaili), Hamšik (od 81. Pandev) - Kavani

ČELSI (4-3-3): Čeh - Ivanović, David Luiz, Kejhil, Bosingva (od 10. Kol) - Ramireš, Maluda (od 69. Esijen), Meireleš (od 69. Lampard) - Mata, Staridž, Drogba

(Telegraf.rs/A.Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA