RAT RANJENICA: Jelena izgubila od manje povređene Serene

Jelena je 2008. godine osvojila ovaj turnir, a od ponedeljka 8. teniserka sveta je sa 0:2 (2:6, 2:6) izgubila od Amerikanke

  • 6

Posle Novaka Đokovića, koji je u finalu turnira u Pekingu pobedio Rafaela Nadala, finale ženskog singla, na istom terenu, odigrale su Jelena Janković i Serena Vilijams. I treći put u poslednja tri susreta kao pobednica je izašla Amerikanka. Serena je posle sat i 28 minuta, duel "ranjenih" završila sa 2:0 (6:2, 6:2).

Njih dve su se do sada sastale 12 puta, a Serena, prva pobednica turnira u Kini, uspeva da stigne do 10. titule u sezoni (12 finala).

Jelena je 2008. godine osvojila ovaj turnir, a od ponedeljka 8. teniserka sveta, nije bila favorit. Još nešto, tradicija u Pekingu je nastavljena i nikada se nije dogodilo da neka teniserka titulu odbrani. Prošle godine je slavila Viktorija Azarenka.

Za utehu, Jeleni je ovo bilo treće finale u ovoj godini i kući se vraća sa 430.000 dolara!

Više od 15 minuta trajala su prva dva gema. Na Jeleninu žalost osvojila ih je Serena, koja igra 12 finale u 2013. godini. Serena je odmah brejknula Džej-Džej i lako uzela svoj drugi servis. Prvi gem naša teniserka dobija na drugom servisu, a kada smo kod servisa, deluje da u finalu to najbolje radi poredeći sve dosadašnje mečeve u Pekingu.

Na 1:3 imala je 30:0, ali je gem Amerikanki poklonila posle dve neiznuđene greške. Serena poklone uzima, a sve što je iole izglednije za poen surovo realizuje.

Drugim brejkom u osmom gemu Serena je prvi set rešila u svoju korist.

2. SET

Dugačke gemove pratimo i na početku drugog seta. Jelena je prva brejknula, a gubitku servisa usledio je plač Serene Vilijmas. Bolna grimasa sugeriše na neku povredu, ali je, na iznenađenje, medicinski tajm-aut prva zatražila naša teniserka.

Jelena je otiša u sobu gde će joj biti pružena pomoć, a pretpostavljamo da ima problem sa zadnom ložom, koju je pred kraj prvog seta "istezala" u pauzama između poena.

Stegle su zube obe teniserke... Umor je evidentan, a Sereni je posao Jelena olakšala greškama. Srljala je... Usput, Serana je ubacila i nekoliko as servisa, pa je došla do 5:2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    6. oktobar 2013 | 15:11

    Ne vredi dzejo,ova bije ko nemac,uzima neke muske hormone 100% :-) svaka ti cast i na plasmanu u finale,samo nastavi tako

  • beograd

    6. oktobar 2013 | 15:51

    JJ ponos nas !

  • X

    6. oktobar 2013 | 19:25

    Ma sta je briga, vraca se kici pola miliona bogatija :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA