Iako povređen, Novak nastavio da bije u Kini! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser protiv Španca Granoljersa uspešno krenuo u odbranu titule u Šangaju i za sat i 11 minuta trijumfovao sa 6:2, 6:0

  • 2

Novak Đoković nastavlja kineski pohod posle trijumfa u Pekingu, mečom drugog kola na ATP turniru u Šangaju, u kojem je lako savladao Španca Marsela Granoljersa za sat i 11 minuta 6:2, 6:0. Granoljers je inače bio fatalan po Janka Tipsarevića u uvodnoj rundi, u kojoj je drugi reket sveta i prvi nosilac turnira bio slobodan.

Đokoviću je ovo bio treći susret sa Špancem i zabeležio je ukupno 8:0 u setovima, dozvolivši protivniku da osvoji svega 10 gemova. Početkom drugog seta, posle napravljenog brejka, Novak je tražio medicinski tajm-aut, a posle ukazane pomoći nastavio je nesmanjenim tempom, tako da se čini da nema velikih razloga za brigu kada je u pitanju njegova spremnost za naredne mečeve.

Naš najbolji teniser brani titulu u najvećem gradu najmnogoljudnije zemlje sveta, osvojenu u prošlogodišnjem finalu za pamćenje protiv Britanca Endija Marija, kada je spasao pet meč lopti i na kraju slavio sa 5:7, 7:6, 6:3.

Naredni rival Noleta biće Fabio Fonjini, kojem je Španac Tomi Robredo predao meč zbog problema sa zglobom, pri rezultatu 7:6, 2:1 za Italijana.

PRVI SET

Novak je Granoljersu odmah stavio do znanja ko je glavni, brejkom u uvodnom gemu i to bez izgubljenog poena, a onda uspešnim servisom potvrdio vođstvo.

Đoković je "dozvolio" Špancu da smanji na 2:1, sigurno sačuvao svoj servis, da bi u narednom gemu bila viđena velika borba, nekoliko obrta, ali bolje se snašao Granoljers i uspeo je da smanji na 3:2.

Novak je uzvratio ekspresno, a onda novim brejkom u sedmom gemu došao u priliku da servira za 1:0, što je bez mnogo problema i učinio okončavši set sa 6:2.

DRUGI SET

Đoković je skoro reprizirao početak meča novim brejkom, ovog puta ne baš toliko ubedljivim. Dzvolio je Špancu dva poena. Novak je, međutim, povredio zglob, pa je posle osvojenog gema zatražio medicinski tajm-aut.

Srbin se uspešno vratio na teren, povisivši na 2:0, a onda je treći put uzastopno oduzeo servis Granoljersu. "Teror" se nastavio i Novak je bez mnogo problema dobio i naredna dva gema, što mu je omogućilo da servira za meč.

Zahvaljujući Noletovim greškama, Španac je došao do prvih brejk lopti, ali nije ih iskoristio i to je bio kraj.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA