Partizan "počistio" klince Mega Vizure!

Šampion Jadrana, raznovrsnom i furioznom igrom, bez većih problema ubedljivo savladao mladi tim Mega Vizure sa 88:65 i najavio kandidaturu za osvajanje prstena

  • 1

Košarkaši Partizana  ubedljivo su pobedili Mega Vizuru sa 88:65 u meču drugog kola regionalne Jadranske lige na svom terenu i najavili da će i ove sezone biti jedan od favorita za titulu. 

"Crbo-beli" su apsolutni favoriti na ovom meču u odnosu Megu, koja je najmlađi tim Aba lige u istoriji ovog takmičenja. Najefikasniji u redovima Partizana bio je Leo Vesterman sa 23 poena i sedam asistencija, uz samo jedan promašaj iz igre (4-4 za dva, 4-5 za tri).

Uz njega se istakao Dejan Musli sa 13 poena i pet skokova, Terenz Kinsi je ubacio 11, a Dragan Milosavljević i Žofre Lovernj po 10 koševa. Kod Mega Vizure jedini vredan pomena bio je Radović sa 26 poena.

FURIOZNA DRUGA ČETVRTINA

Srpski šampion odigrao je furiozno prvo poluvreme, u kojem je počistio sa terena mladu i talentovanu ekipu Mega Vizure. Ubacili su čak 53 poena, a primili 36, uz neverovatan procenat šuta i čak 10 ubačenih trojki od 13 pokušaja (77 odsto). Briljirao je Leo Vesterman sa 18 poena bez promašaja (4-4 za tri poena, 3-3 za dva poena) dok je Terenz Kinzi ubacio 11 poena.

Partizan je posebno dobro odigrao drugu četvrtinu u kojoj je ubacio 35 poena, a uz 17 asistencija za 20 minuta rezultat nije mogao ni da bude bolji po protivnika.

Očekivao se veći otpor ekipe iz Smedereva tako da čudi potpuna dekoncentrisanost i strah igrača Mega Vizure, koji nisu imali šta da izgube na ovom meču već samo da pokažu raskošan talenat.

Uz slabu organizaciju napada i loš šut nisu mogli ni bolje da prođu u ovom duelu, pa je Partizan lakim poenima iz kontranapada, zakucavanjima Muslija i trojkama Bogdanovića, Vestermana potpuno razbio igru gostiju.

U nastavku meča kaznena ekspedicija Duška Vujoševića, koji je neočekivano poslao Šalića u svlačionicu šest minuta pre kraja meča, nastavila je da teroriše Mega Vizuru. Snažna odbrana demoralisala je mladu ekipu iz Smedereva, a iz takve defanzive "sevali" su kontranapadi, pa su "crno-beli" nastavili da rešetaju koš i stigli do maksimalne prednosti od 28 poena (66:38) u 26 minutu.

Bio je to kraj ove utakmice jer nije bilo realno očekivati da srpski šampion prokocka toliku prednost za 13 minuta. Do kraja meča, atraktivnom igrom košarkaši Partizana su održavali dvadesetak poena razlike i zabeležili drugu pobedu na startu sezone. Treba istaći da su "crno-beli" ostvarili 29 asistencija, što samo govori o timskoj igri.

Aba liga, 2.kolo

Utorak

Solnok – MZT 81:69

Radnički -Široki 75:55

Budućnost – Zadar 90:68

Sreda

Partizan – Mega Vizura 88:65

Cedevita – Krka 83:55

Igokea – Crvena zvezda 20.00

Četvrtak

Olimpija – Cibona (20.00)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bb

    9. oktobar 2013 | 20:23

    Jedva cekam prvo gostovanje ovih mocnih nindja kornjaca razbice vas samo tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA