Stojković penal majstor: I one koje sam primio, pročitao sam! (FOTO) (VIDEO)

Golman Partizana nastavlja da oduševljava, a odbranjeni jedanaesterac u Jagodini svrstava ga u red najboljih. Otkrio nam je malu tajnu...

  • 2

Vladimir Stojković nastavlja da pokazuje zavidnu zrelost na golu Partizana u verovatno najtežem zadatku među stativama.

Reprezentativni čuvar mreže uspeo je i ovog vikenda da odbrani penal i spreči Jagodinu da povede u utakmici devetog kola. S obzirom na to da se sve odigralo pri rezultatu 0:0, i da je ta odbrana i prema rečima trenera Vuka Rašovića bila i jedan od presudnih momenata na utakmici, Stojković je još jednom dokazao da se odlično nosi sa pritiskom kada treba da odbrani šut sa bele tačke.

Ove sezone je "pročitao" bez problema i udarac Bojana Beljića iz kragujevačkog Radničkog u utakmici trećeg kola, kada je Partizan slavio 5:1. Pre dve godine je "skinuo" i penal protiv Škendije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a "grobare" je kupio još 2010. kada je tada Arsenalovom Andreju Aršavinu ukrotio šut.

Pre angažmana u redovima srpskog šampiona, Stojković je u Zvezdinom dresu odbranio znalcu Antoniju Kasanu, koji je tada nastupao za Romu, a svi ljubitelji fudbala će popularnom Stojketu biti zahvalni na odbrani na Svetskom prvesnstvu u Južnoj Africi, kada se na pravoj strani isprečio lopti Lukasa Podloskog.

Od tada je prošao kroz turbulentan period ali Stojković i pored propalog transfera proletos i najave predsednika Partizana Dragana Đurića da golmanu neće ponuditi novi ugovor, pokazuje izvrsnu psihičku i fizičku snagu kojom čuva mrežu šampiona.

- Ne pridajem tome toliku važnost. Ovo je kolektivan sport, svi dajemo svoj maksimum za pobedu, tako i ja branim uvek kad mogu - počeo je razgovor za Telegraf Stojković.

Interesovalo nas je ipak šta to utiče na golmana crno-belih da bude toliko uspešan u verovatno najtežem zadataku za čuvare mreže.

- Slično je kao u igri, zapravo dosta toga potiče iz igre. Trebalo bi dobro da se namestiš, da imaš dobar odraz, budeš fizički spreman za tako nešto. Svaki put sam fokusiran na loptu i najbolje mi je kad nemam "pomoć", već kad je šesnaesterac čist.

Stojković nam je otkrio da je dosta šuteva sa bele tačke, koji su na kraju završili iza njega, "dotakao".

- Sve koje sam primio, primio sam zamalo, lopte sam dodirnuo. Tako je bilo i protiv Anhela di Marija kad je sudija ponovio penal na Olimpijskim igrama, pa protiv Van Persija kad smo igrali sa Arsenalom. Lopta je "probila" i kad je šutirao Đurovski (tada igrač Vojvodine).

- Kružila je i fotografija posle Lavecijevog šuta i izgleda je kao da mi je lopta u rukama, ali je od vlažnosti samo prošla - zaključio je popularni Stojke, koji je detaljnijom analizom poslao jasnu poruku svim budućim izvođačima:

" Gde god da šutnete, ja ću biti tamo."

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(B.Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA