VUJOŠEVIĆ: Budiveljnik je favorit, mi povređeni!

Trofejni stručnjak "crno-belih'' istakao da je svestan težine meča u Ukrajini i dodao da njegov tim muče povrede Lea Vestermana i Bogdana Bogdanovića

  • 0

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je Budiveljnik favorit u trećem kolu Evrolige jer igra na svom terenu i upozorio je da ne želi da se stvara euforija oko mladog tima "crno-belih" nakon ubedljivog trijumfa nad Nanterom prošle nedelje.

- Igrači su zaslužili sve pohvale, jer smo imali malo vremena od utakmice sa Nanterom do utakmice u Skoplju protiv MZT-a. Zbog toga su oni koji su imali veću minutažu dobili slobodan dan, a danas se vraćamo u običajni ritam - rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u "Pioniru", i dodao da je Budiveljnik kvalitetna ekipa, koja zahteva maksimalan oprez.

- Ukrajina već godinama ulaže u klupsku i reprezentativnu košarku, o tome svedoči i činjenica da će organizovati sledeći šampionat i njihov plasman u Sloveniji letos na prvenstvu Evrope. Budiveljnik je dobro popunjen na svim pozicijama, u prošlom kolu su u Moskvi izgubili sa pet poena razlike, a CSKA siguno nije bio nezainteresovan za tu utakmicu. U svakom slučaju, oni su u prednosti i favoriti su pred ovaj meč - rekao je Vujošević.

On je podsetio da Partizan ima dosta problema sa povredama važnih igrača.

- Ne bih voleo da se stvori euforija oko ovog mladog tima Partizana, činjenica je da Vesterman jutros nije trenirao, a videćemo kako će biti večeras, ne znamo u kakvoj će formi biti za Kijev. Takođe, podsećam da smo letos ostali bez Vladimira Lučića i bez povređenog Davisa Bertransa. Bogdanović ima problem sa skočnim zglobom, a igrao je prethodne mečeve preko granice bola. Moguće je da Milutinov bude na klupi, pošto se priključio treninzima ekipe - rekao je Vujošević.

Utakmica 3. kola A grupe Evrolige između Budiveljnika i Partizana igra se u četvrtak od 18 sati.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA