LIGA ŠAMPIONA: Siti i Bajern prošli, prvi bod za Anderleht, remi Juvea i Reala! (VIDEO)

"Građani" demolirali "armejce" sa 5:2, a Zoran Tošić skrivio penal na početku meča, Juventus - Real 2:2, Mitrović i Milivojević remizirali 1:1 sa "svecima" u Parizu

  • 2

Takmičenje u Ligi šampiona nastavljeno je se mečevima četvrtog kola, faktički revanšima u odnosu na prethodno, u pitanju su isti akteri, samo su domaćinstva zamenjena.

Sa izuzetkom dva meča (Siti - CSKA 5:2 i Juve- Real 2:2) strelci se nisu proslavili, a nekoliko favorita se "zagrcnulo". Pari Sen Žermen morao je da spasava bod protiv Anderlehta, kojeg je lako i ubedljivo pobedio u Briselu uz četiri gola Ibrahimovića. Upravo je Šveđanin i doneo izjednačenje, posle neočekivanog vođstva gostiju.

Galatasaraj je poražen na gostovanju Kopenhagenu, Mančester junajted osvojio je samo bod u San Sebastijanu, a Bajern se namučio, ali stigao je do pobede u Plzenu, kojom je obezbedio plasman dalje.

Od srpskih fudbalera jedino je Matija Nastasić osetio slast pobede, mada je i Mitroviću i Milivojeviću bod u Parizu veliki kao kuća. Nemanja Vidić sigurno je razočaran nulom Junajteda u San Sebastijanu.

Srpski trio u Benfiki doživeo je poraz koji umnogome smanjuje šanse za plasmanu u nokaut fazu Lige šampiona, ali najgore veče imao je Zoran Tošić, koji je skrivio penal na početku meča u Mančesteru, gde je CSKA doživeo debakl protiv "građana".

GRUPA A:

Jedina grupa u kojoj nije viđen gol. Sosijedad je stigao do prvog boda u meču sa Junajtedom, koji nije iskoristio ni penal. Robin van Persi ušao je umestio Runija u 63. minutu, a već u 69. imao je idealnu priliku da svom timu donese pobedu sa bele tačke posle kontakta Bergare i Janga.

Holanđanin je, međutim, pogodio stativu, a gosti su meč završili sa deset igrača posle isključenja Felainija zbog drugog žutog kartona.

Sosijedad - Mančester junajted 0:0

U Donjecku tvrda utakmica, domaćin je pokušavao, ali "farmaceuti" su odoleli i zadržali dva boda prednosti. Ovde je sve otvoreno i u poslednja dva kola predstoji "rat".

U narednom kolu Leverkuzen dočekuje Junajted, a potom gostuje Sosijedadu.

Šahtjor Donjeck - Bajer Leverkuzen 0:0

Tabela: Mančester junajted 8, Leverkuzen 7, Šahtjor 5, Sosijedad 1.

GRUPA B:

Kopenhagen je iznenadio favorizovanu galatu i stigao do prve pobede. Trenutak odluke bio je već u šestom minutu, kada je Braten petom loptu poslao u mrežu posle asistencije sa desne strane.

Gostima je možda nedostajao Snajder, a do kraja meča njihov napada nije uspeo da realizuje terensku inicijativu. Golman Kopenhagena imao je šest odbrana.

Kopenhagen - Galatasaraj 1:0

(Braten 6)

Juventus je poveo pred kraj prvog poluvremena iz krajnje sumnjivog jedanaesterca. Pogba je pao, a pitanje je da li je uopšte bio u kontaktu sa Varanom pre nego što se sapleo o loptu.

U 52. minutu Kristijano Ronaldo nastavlja sa "terorom" protivničkih golmana, pa je i slavni Bufon ponovo morao da vadi loptu iz mreže. Nešto kasnije usledio je potpuni preokret, Geret Bejl dovodi Madriđane u vođstvo preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora da bi uzvratio Ljorente u 65. minutu, što je bio i konačni rezultat.

Juventus - Real Madrid 2:2

(Vidal 42p, Ljorente 65 - Ronaldo 52, Bejl 60)

Tabela: Real 10, Kopenhagen 4, Galatasaraj 4, Juventus 3.

GRUPA C:

"Srpska" Benfika sa starterima Markovićem i Matićem, a Đuričićem na klupi, našla se na teškom iskušenju u Pireju. Olimpijakos je poveo rano, golom Manolasau 13. minutu, i odoleo pokušajima lisabonskih "orlova" da dođu do izjednačenja.

Marković je imao sjajnu priliku, međutim, golman Olimpijakosa nogom je odbranio.

Đuričić je dobio priliku od 74. minuta, imao nekoliko opasnih šuteva, ali golman domaćina bio je ponovo na visini zadatka.

Olimpijakos - Benfika 1:0

(Manolas 13)

Anderleht se pokazao u iznenađujuće dobrom izdanju u Parizu, posle katastrofe 0:5, koju je doživeo kod kuće. Belgijanci su šokirali "Park prinčeva" kada su poveli preko De Zeva, ali Ibrahimović je ekspresno izjednačio.

Gosti su ostali sa igračem manje posle drugog žutog kartona Amerikanca srpskog porekla Klještana u 82. minutu, ali odoleli su do završetka utakmice.

PSŽ - Anderleht 1:1

(Ibrahimović 70 - De Zeuv 68)

Tabela: PSŽ 10, Olimpijakos 4, Benfika 4, Anderleht 1.

GRUPA D

"Građanima" su bila potrebna samo tri minuta da stignu do prednosti i to iz penala koji je skrivio Zoran Tošić, koji je oborio Davida Silvu na nekoliko metara od gola. Siguran realizator bio je Aguero.

Tošić je prvi igrač večeras koji je dobio žuti karton, u 12. minutu zbog faula nad Aguerom.

U 20. minutu Aguero je duplirao prednost posle maestralnog driblinga i šuta kroz noge protivničkom igraču, posle pola sata igre Negredo pogađa za 3:0, u najavi katastrofa "armejaca".

U nadoknadi prvog poluvremena Dumbija je smanjio na 3:1 i doneo tračak nade gostima, ali to je brzo splasnulo u nastavku, kada je Negredo u 51. minutu povisio na 4:1, posle sjajne akcije u tri poteza.

Dumbija je sredinom drugog poluvremena smanjio iz penala da bi Negredo kompletirao het-trik kada se već očekivao kraj. Ovim trijumfoom Ssiti je obezbedio plasman u osminu finala.

Mančester siti - CSKA Moskva 5:2

(Aguero 3 p, 20, Negredo 30, 51, 90+2 - Dumbija 45+1, 72 p)

Bajern se namučio iznad svih očekivanja na gostovanju Viktoriji koju je u Minhenu demolirao sa 5:0, morao je da uđe sa klupe Mario Mandžukić da nađe ključ za bravu češke ekipe. Pobeda je utoliko vrednija jer su Bavarci obezbedili plasman u nokaut fazu.

Viktorija Plzen - Bajern Minhen 0:1

(Mandžukić 65)

Tabela: Bajern 12, Mančester siti 9, CSKA 3, Viktorija Plzen 0.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA