Česi izjednačili, Lajović preslab za Berdiha!

Mladi srpski teniser lako je poražen od mnogo iskusnijeg i kvalitetnijeg rivala sa 6:3,6:4,6:3 u drugom meču finala Dejvis Kupa, čime je rezultat izjednačen na 1:1

  • 0

Drugi meč finala Dejvis Kupa između Srbije i Češke, koji se igra u "Kombank Areni", nije bio toliko uzbudljiv kao prvi.

Posle pobede Novaka Đokovića nad Radekom Štepanekom, na teren je izašao mladi Dušan Lajović, koji je poražen od Tomaša Berdiha sa 6:3,6:4,6:3, čime su Česi izjednačili rezultat na 1:1 prvog dana takmičenja.

Lajović je u prvom setu dobro parirao Čehu. Oba tenisera su sigurno držala svoj servis do osmog gema, kada je Berdih posle Lajovićevih 30:0 osvojio četiri vezana poena za brejk koji je u narednom gemu potvrdio tako osvojio prvi set sa 6:3.

U drugom setu opet je samo jedan problematičan gem odservirao Lajović, ali je Berdih u tom petom kobnom gemu iskoristio drugu brejk šansu i napravio brejk. Do kraja seta osmi teniser sveta je na svoj servis izgubio samo dva poena, pa je tako sa 6:4 duplirao vodstvo.

Na samom startu trećeg seta Berdih je napravio brejk koji je odredio ishod i trećeg seta. Imao je Lajović u šestom i osmom gemu svoje šanse na 0:30 da se vrati u set, ali nije uspeo da dođe čak ni do brejk šansi, pa je podlegao pritisku kada je servirao za opstanak u meču što je Berdih iskoristio i sa 6:3 doneo izjednačenje Češkoj.

Generalno gledano sasvim solidan otpor pružio je Lajović Berdihu u večem delu meča. Kada se pogleda iskustvo koje Čeh poseduje u odnosu na 117. tenisera sveta Lajović je odigrao korektan meč. Berdih je napravio po jedan brejk u prva dva seta, a dva u trećem, a fenomenalno je servirao, pa Lajoviću nije dozvolio nijednu brejk šansu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA