SRBIJA - ČEŠKA 1:1: Nole pobedio Štepaneka, Berdih porazio Lajovića!

Najbolji srpski igrač savladao je Štepaneka u prvom meču finala Dejvis kupa rezultatom 7:5, 6:1, 6:4, a potom je Tomaš Berdih pobedio Dušana Lajovića 6:3, 6:4, 6:3

  • 2

Sa po jednim bodom Srbija i Češka dočekuju drugi dan finala Dejvis kupa. Novak Đoković je u prvom meču savladao drugog najboljeg tenisera Češke Radeka Štepaneka bez izgubljenog seta - 7:5, 6:1, 6:4. Ipak, iako je pružio sasvim solidan otpor, mladi Dušan Lajović je položio oružje pred sedmim teniserom sveta Tomašom Berdihom, koji je slavio takođe u tri seta, 6:3, 6:4, 6:3.

Đoković je morao da se pomuči u prvom i trećem setu protiv Štepaneka, za kog kaže da su ga svi nepravedno potcenili.

- Želim pre svega da se zahvalim svima koji su došli i napunili Arenu. Izuzetno je bilo bitno da povedemo i da malom Lajoviću da skinemo teret. Nadam se da će svi ostati da ga podrže i da on onda napravi iznenađenje - rekao je Novak nakon pobede.

- Mnogi su potcenili Radeka pre početka meča, to je nekorektno prema njemu jer je kvalitetan igrač, čestitam mu na borbi. Moram da budem zadovoljan kako sam odigrao meč, bilo je malo nervoze na početku, ali sve je bilo bolje kad sam osvojio prvi set.

Đoković se vrlo brzo navikao na podlogu u "Areni", iako je tek u sredu odradio prvi trening sa ostalim reprezentativcima. Od početka je prikazao ubedljivu igru, osim kada mu je u prvom setu Štepanek vratio brejk i zapretio da odvede prvi deo igre u taj-brejk.

To se nije dogodilo jer Nole ponovo pravi brejk, u najboljem mogućem trenutku, i osvaja ga sa 7:5, što je izazvalo erupciju oduševljenja u "Areni".

U drugom setu se igra Čeha potpuno raspala, nakon što je u trećem gemu imao dve prilike za brejk. Novak je obe spasio, i od tada nije prepustio nijedan gem više Štepaneku, koji je gledao da mu zadaje probleme kratkim loptama. Đoković je za to brzo našao ključ i osvojio drugi set ubedljivo 6:1.

Ceremonija koja je otvorila finale Dejvis kupa protekla je u fantastičnoj atmosferi. Navijači i jedne i druge reprezentacije su su bili na visini zadatka, ali je glavni sudija morao da u prvom setu upozori da ukoliko se nastavi sa dekoncentrisanjem Štepaneka tokom serviranja biće primoran da oduzme poen Đokoviću.

Posle osam gemova bez brejka u trećem setu, vreme je bilo da Novak dovrši 44. tenisera sveta. Žurio je Štepanek i na mrežu, pa mu se to obilo o glavu. "Arena" je eksplodirala kada je Đoković iskoristio prvu brejk loptu, što mu je obezbedilo da servira za pobedu! Ubedljivim poslednjim servis gemom, najbolji srpski teniser donosi prvi bod Srbiji.

LAJOVIĆ POKAZAO ZUBE ISKUSNOM BERDIHU

Češka je do svog prvog poena došla preko svog najboljeg tenisera Tomaša Berdiha, koji je u tri seta savladao Dušana Lajovića 6:3, 6:4, 6:3.

Mladi srpski teniser je pružio odličan otpor Čehu, i dao sve od sebe, što su mu saigrači i poručili. Berdihovo iskustvo je ipak presudilo, znao je da u pravim trenucima odigra poteze koji su mu donosili brejk lopte, koje je potom uspevao i da iskoristi. I Lajović je, pogotovo u trećem setu, umeo da zapreti na servis Berdiha, ali je to i brzo bilo neutralisano.

Za prvi meč, još ovoliko važan, pred hiljadama ljudi, Lajović je uspeo skupo da proda kožu.

Naredni meč finala Dejvis kupa igra se u subotu, kada na teren izlaze dublovi. Prijavljeni su Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac i Jan Hajek i Lukaš Rosol, ali treneri mogu sat vremena pre početka meča da zamene igrače.

Novak Đoković je najavio da će srpska selekcija zajedno sa Bogdanom Obradovićem odlučiti da li će upravo najbolji srpski teniser nastupiti i u subotu.

 Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA