LŠ: Dortmund i Milan pokazali moć, Ajaks i Bazel herojski kroz noć (VIDEO)

Borusija i ''rosoneri'' brojali do tri protiv Napolija i Seltika dok su ''kopljanici'' savladali Barsu sa 2:1. Golom Salaha u 87. minutu Bazel ponovo slavio protiv Čelsija

  • 2

Ne da se vicešampion Evrope! Pobedom protiv Napolija rezultatom 3:1 fudbaleri Borusije iz Dortmunda su se vratili u igru za drugi krug i tako izbegli sudbinu Čelsija iz prošle godine kada su kao prvaci Starog kontineta ispali posle prvog dela.

Junak pobede bio je Marko Rojs koji je najpre u 10. minutu bio precizan sa penala da bi u 60. odlično asistirao Blaščikovskom za dupliranje prednosti. Bila je Borusija bolji tim tokom čitavog meča, ali je Pepe Rejna pravio šou na golu Napolija.

Najbolji strelac domaćeg tima Robert Levandovski propisno se ispromašivao u nekoliko navrata, ali je dao svoj doprinos pobedi s obzirom na to da je posle prekršaja Fernandeza nad njim, sudija dosudio za penal koji je Rojs iskoristio. Najbolju šansu za Napoli u prvom delu propustio je Kaljehon u 31. minutu kada je sa samo pet metara pogodio stativu Vajdenfelera.

Ono što nije pogodio on, jeste Insinje u 71. minutu, ali je Obamejang u 80. minutu ponovo vratio dva gola prednosti za svoj tim koji će imati dobru ''polupoziciju'' pred poslednje kolo ukoliko sve tri ekipe iz grupe F budu imale 12 bodova jer Borusija ima najbolji međusobni skor.

Arsenal je pobedom protiv Marselja sa 2:0 zadržao čelnu poziciju pred poslednje kolo koje će zadržati ukoliko ostane neporažen na gostovanju u Italiji. Golove za ''tobdžije'' postigao je dvostruki strelac Džek Vilšir od čega je prvi u 30 sekundu bio pravo malo remek delo. Treba pomenuti i to da je Ozil promašio penal u 38. minutu, ali se Nemac iskupio u drugom poluvremenu kada je asistirao Vilširu za drugi gol.

GRUPA F:

Arsenal – Olimpik Marselj 2:0

(Vilšir 1, 65)

Borusija D. – Napoli 3:1

(Rojs 10, Blaščikovski 60, Obamejang 80 - Insinje 71)

SILNI MILAN, NEMOĆNA BARSA!

Drama u grupi H! Ajaks je načinio pravu senzaciju i sa igračem manje savladao Barselonu sa 2:1 čime je ostao samo na bodu zaostatka iza Milana koji je za sat vremena deklasirao Seltik u Glazgovu (3:0).

Imali su ''kopljanici'' dva gola prednosti nad indisponiranom Barsom na poluvremenu golovima Serena u 19. i Hesena u 42. minutu, međutim, glupost Veltmana na početku drugog dela koštala je njegov tim penala za Milan, a njega crvenog kartona jer je kao poslednji igrač oborio Nejmara.

Ćavi je smanjio sa bele tačke, ali Španci, koji su prošli u drugu fazu uprkos prvom porazu, nisu imali snage za potpuni preokret na ''Amsterdam Areni'' gde je jedan navijač pao sa tribina prilikom proslave gola.

Veliku pobedu ostvario je i Milan koji je u Glazgov stigao kao 13. u Seriji A i posle nemilih scena kada su ih navijači maltretirali, ali magija Kake i spretnost pred golom Seltika Zapate i Balotelija donela je ''rosonerima'' važnu pobedu - 3:0. Milan je već od 14. minuta vodio golom Kake, a posle velikog promašaja domaćeg tima na otvaranju drugog poluvremena kada je Abijati sa tri metra zaustavio šut van Dijka da bi potom usledio potop domćeg tima u režiji pomenutih igrača.

GRUPA H:

Ajaks – Barselona 2:1

(Sereno 19, Hesen 42 - Ćavi 49)

Seltik – Milan 0:3

(Kaka 14, Zapata 49, Baloteli 60)

PRVI GOL AUSTRIJE U LIGI ŠAMPIONA!

Porto je imao skoro ''meč loptu'' pred meč sa Austrijom iz Beča koja je uspela da otkine bod na gostovanju (1:1) uz prvi pogodak u Ligi šampiona ove sezone.Da Austrijance ne bi pamtili po negativnim stvarima pobrinuo se Kienast golom u 11. minutu, a taj rezultat je bio na snazi sve do početka drugog dela kada je Džekson Martinez izjednačio i na kraju postavio konačan rezultat. Nešto ranije u istoj grupi bodove su podelili Zenit i Atletiko (1:1).

GRUPA G:

Porto – Austrija Beč 1:1

(Džekson 49 - Kienast 11)

Zenit – Atletio Madrid 1:1

(Aldevil 74 – Adrian 53)

KIKS IVANOVIĆA ZA POBEDU BAZELA!

Kakav šok za Čelsi i Žozea Murinja na ''Sent Jakob Parku''! Golom Salaha u 87. minutu, posle greške Baneta Ivanovića, Bazel je po drugi put savladao ''plavce'' i ostao u trci za drugu fazu dok su Steaua i Šalke podelili podove i odigrali bez golova 0:0.

Bazel je tokom čitavog meča bio bolji rival, a koliko su bili dominantni govori podatak da su u jednom trenutku imali devet šuteva u gol Čelsija nasuprot nijednom prema svojoj mreži, ali su gosti iz Londona, ipak, osigurali prolaz u narednu fazu.

GRUPA E:

Steaua – Šalke 0:0

Bazel – Čelsi 1:0

(Salah 87)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA