NFL: Mening bolji od Srbina, runda hvatanja za međunožje! (FOTO) (VIDEO)

Predvodnik Denvera bacio pet pasova za tačdaun u pobedi njegovog tima sa 35:28 u Kanzas Sitiju. Iglsi protiv Arizone zabeležili četvrtu pobedu u nizu (24:21), a njihovom kvoterbeku još nije presečeno dodavanje. Nezaustavljivog tajt-enda Fortinajnersa igrači Sent Luisa pokušavali da obore na svakojake načine

  • 0

Pejton Mening i Denver Bronkosi pokazali su da umeju brzo da se oporave od šokantnog poraza i u jednom od derbija 13. kola NFL prvenstva savladali su Čifse u Kanzas Sitiju sa 35:28, pošto su prevazišli vrlo loš početak u kojem su Meningu dvaput presecani pasovi.

S obzirom na to da je Denver u prethodnom meču proćerdao 24 poena prednosti protiv Nju Inglanda, kad se ekipa našla u zaostatku (21:7), navijačima Bronkosa nije bilo lako, ali usledio je ofanzivni šou gostiju koji je predvodio a ko drugi nego Mening.

Kvoterbek Denvera bacio je pet pasova za tačdaun, od kojih je četiri uhvatio Erik Deker, pa su gosti od 14 poena zaostatka došli do isto tolike prednosti, pre nego što je Kanzas Siti pred kraj ublažio poraz. Mening ove sezone ima već 41 pas za tačdaun i vrlo je verovatno da će do kraja prebaciti brojku od 50 i postati novi rekorder.

Domaćini su mogli bar do produžetka da njihovi hvatači nisu ispustili tolike lopte koje im je slao Aleks Smit, a u završnom napadu stigli su na 13 jardi od end zone protivnika, ali dalje nisu mogli.

I Meningov veliki rival Tom Brejdi zabeležio je pobedu (34:31) uz kambek, istina nešto manji, protiv izneneđujuće dobrog Hjustona, koji je Nju Inglend Petriotsima pružio vrlo jak otpor.

Kada je reč o kvoterbekovima, jedan od onih koji obeležavaju sezonu je Nik Fols, organizator igre Filadelfija Iglsa. U pobedi nad Arizonom sa 24:21 Fols je bacio tri pasa za tačdaun, ima ih ukupno 19, a da mu nijedan nije presečen.

To mu se zapravo dogodilo na ovom meču, ali akcija je poništena zbog prekršaja gostiju, tako da se nekažnjeno izvukao za grešku. U korist Filadelfije išla je i vrlo sporna odluka arbitara da im se dodeli nov prvi pokušaj posle navodnog prekršaja defanzivca Kardinalsa na samom kraju utakmice, što im je omogućilo da potroše vreme i osiguraju trijumf.

Orlovi su s ovom pobedom ostali izjednačeni sa Dalasom i sva je prilika da će njihov međusobni meč odlučiti ko će u plej-of.

Iz poraza Kardinalsa profitirali su divizijski rivali San Francisko Fortinajnersi. Oni su savladali Sent Luis sa 23:13, a jedan od igrača koji su blistali bio je tajt-end Vernon Dejvis, koji je u par akcija preskakao protivničke igrače, jednom i za poentiranje.

Pošto nisu znali kako da ga zaustave, defanzivci gostiju služili su se svim i svačim, pa i hvatanjem za osetljive tačke.

Panteri iz Karoline zabeležili su osmu pobedu zaredom, Tampa Bej Bakanirsi poraženi su sa 27:6. Dominirao je organizator igre domaćina Kem Njutn, koji je imao i grešaka, dve izgubljene lopte, ali sve to nadoknadio je pasovima i akrobacijom za tačdaun.

Sudije su konfuzijom obeležile i poslednji susret nedeljnog programa. Igrači Vašingtona krenuli su u poslednji atak protiv Njujork Džajantsa u nameri da iščupaju produžetak, signalizirano im je da su osvojili nov prvi pokušaj, da bi, kada im je propala sledeća akcija, saznali da to nije bio slučaj i da im preostaje još samo jedna šansa da održe napad.

Onda su u pravom gubitničkom maniru, koji ih karakteriše ove godine, kompletirali dovoljno dugačak pas, ali hvatač Pjer Garson dozvolio je sebi da izgubi loptu i lopta je pripala Njujorčanima, samim tim i pobeda - 24:17.

Krajem treće i do sredine četvrte četvrtine, defanzivac Džajantsa Džastin Tak priredio je šou, tako što je četiri puta sekovao Roberta Grifina III, kvoterbeka Vašingtona, takoreći sam zaustavivši tri napada domaćina.

13.KOLO:

Nedelja/ponedeljak:

Klivlend–Džeksonvil 28:32

Indijanapolis–Tenesi 22:14

Minesota–Čikago 23:20 (20:20)

Njujork Džets – Majami 3:23

Karolina – Tampa Bej 27:6

Hjuston – Nju Ingland 31:34

Filadelfija–Arizona 24:21

Bafalo–Atlanta 31:34 (31:31)

San Francisko – Sent Luis 23:13

San Dijego – Sinsinati 10:17

Kanzas Siti – Denver 28:35

Vašington – Njujork Džajantsi 17:24

Odigrano ranije:

Detroit – Grin Bej 40:14

Dalas–Ouklend 31:24

Baltimor–Pitsburg 22:20

Utorak:

Sijetl – Nju Orleans 2.30

TABELA:

Američka konferencija

Istok: Nju Ingland 9-3, Majami 6-6, Njujork Džetsi 5-7, Bafalo 4-8

Sever: Sinsinati 8-4, Baltimor 6-6, Pitsburg 5-7, Klivlend 4-8

Jug: Indijanapolis 8-4, Tenesi 5-7, Džeksonvil 3-9, Hjuston 2-10

Zapad: Denver 10-2, Kanzas Siti 9-3, San Dijego 5-7, Ouklend 4-8

Nacionalna konferencija

Istok: Dalas 7-5, Filadelfija 7-5, Njujork Džajantsi 5-7, Vašington 3-9

Sever: Detroit 7-5, Čikago 6-6, Grin Bej 5-6-1, Minesota 3-8-1

Jug: Nju Orleans 9-2, Karolina 9-3, Tampa Bej 3-9, Atlanta 3-9

Zapad: Sijetl 10-1, Francisko 8-4, Arizona 7-5, Sent Luis 5-7

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA