Srpkinje pobedile strah i Japanke na startu Svetskog prvenstva (FOTO)

Najbolje srpske rukometašice posle preokreta u drugom poluvremenu uspele da savladaju autsajdera Japan rezultatom 28:26 (10:13)

  • 2

Teže nego što se očekivalo najbolje srpske rukometašice uspele su da zabeleže važnu pobedu u grupi B protiv selekcije Japana rezultatom 28:26 (10:13), na otvaranju Svetskog prvenstva u našoj zemlji.

Gubile su Srpkinje veći deo meča, tačnije sve do 43. minuta, kada je Marija Lojpur povisila na 18:17 posle čega je usledila fenomenalna igra koja je našim rukometašicama donela, ipak, unapred upisane bodove protiv autsajdera čiji je najviši plasman na SP sedmo mesto.

Srbija je prvo poluvreme odigrala za zaborav, pošto su za 30 minuta uspele da postignu 10 golova, a to što su samo primile 13 mogu da zahvale Katarini Tomašević, koja je od pet odbranila čak tri sedmerca Japankama, koje su tokom meča imale i po četiri poena prednosti.

Gruba i nervozna igra Srpkinja donekle je i pomogla gošćama da sredinom drugog dela i dalje imaju + 4. ali je onda usledio pravi tornado Srpkinja uslovljen majstorijama Jovane Risović na golu koja je ušla u igru u drugom delu.

Kako se približavao kraj meča, Srpkinje su sve više i više podizale nivo igre i u 53. minutu naše rukometašice su imale maksimalnih 27:22, a potom i 28:23 da bi do kraja rutinski privele meč kraju za konačnih 28:26.

Najefikasnije u našem timu bile su Andrea Lekić sa šest, te Sanja Damnjanović, Svetlana Ognjenović i Marija Lojpur sa pet postignutih golova. S druge strane najviše problema srpskoj odbrani zadavala je Šio Fuđi sa sedam i Karou Jokošima sa šest postignutih pogodaka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA