Navijači Crvene zvezde traže otvaranje muzeja!

Otvorite Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti, poručile su Delije nadležnima na utakmici s Vojvodinom i upitale zašto Srbija nema muzeje

  • 16

Lepše je sa kulturom! Navijači Crvene zvezde istakli su neobičan transparent u kojem traže da se otvore Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti. Delije su istakle transparent na meču sa Vojvodinom u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata aludirajući na to da u Beogradu nema muzeja.

Narodni muzej je zatvoren već nekoliko godina, tačnije čeka na sanaciju, a radi samo jedan deo muzeja koji je predviđen za manje izložbe.

Narodni muzej trebalo je da bude renoviran još 2003. godine kada su postavljene su skele, i to za 3,5 miliona dinara (prihodovanih iz kase Ministarstva kulture). Od tog trenutka do danas potrošeno je više od 225 miliona dinara, a ništa nije urađeno.

Što se tiče Muzeja savremene umetnosti on zatvoren je zbog renoviranja 2008. godine, Usled veoma loših uslova održavanja i ažuriranja muzej je zatvoren, a kancelarije su prebačene u prostorije koje se nalaze u blizini memorijalnog kompleksa Maršala Tita u Beogradu. A tri male galerije, koje su raštrkane širom srpske prestonice, našle su primenu za izlaganje delova kolekcije i slika savremenih umetnika.

 Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan milenkovic

    8. decembar 2013 | 10:52

    Eto, opet delije prave problem drzavi. Fifa ce reagovati, moraju da se smire navijaci, uskoro ce traziti i 'posao', jebeno

  • nikola

    8. decembar 2013 | 12:22

    Nisi svi huligani na tribini,do kada objasnjavati? Takvih ima najmanje.. Niko da prokomentarise ovo da je utroseno 225 mil dinara a da nista nije uradjeno..

  • Dejan

    8. decembar 2013 | 11:58

    Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA